Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

3/4/11

Πόλη Σι Τσενγκ: όπου το ταξίδι στο παρελθόν είναι πιθανό

Φέτος τον Φεβρουάριο, το περιοδικό «National Geographic» εξέδωσε μια σειρά θαυμάσιων εικονών της πόλης Σι Τσενγκ (κυριολεκτικά, πόλη του Λιονταριού). Απο τότε, το ενδιαφέρον του κοινού για αυτή την πόλη ξαναεμπνεύστηκε.

Η πόλη με ιστορία 1,339 χρόνων βρίσκεται στην δυτική επαρχία Τζέτζιανγκ της Κίνας και βυθίστηκε στην λίμνη Τσιαν Νταο το 1959, όταν κατασκευάστηκε ο σταθμός υδροηλεκτρικής ενέργειας στο ποτάμι Σιν Αν.

Αρχαιολόγοι περιγράφουν ζωντανά την καταδυμένη πόλη ως «κάψουλα του χρόνου». Εξαιτίας της προστασίας κατα της διάβρωσης από τον αέρα, την βροχή και τον ήλιο, η πόλη Σι Τσεγνκ παραμένει σε σχετικά σταθερή κατάσταση, κάνοντας την πόλη ένα χρονικό πλοίο. Μπορούμε να δούμε ότι οι σκάλες στα αρχαία σπίτια, οι τοίχοι και καμάρες διατηρούν την εμφάνισή τους όπως χιλιάδες χρόνια πριν.

Μια αναπαλαιωμένη εικόνα της πόλης Σι Τσενγκ

Η πόλη Σι Τσενγκ ονομάστηκε από τον βουνό Ου Σι (κυλιολεκτικά, βουνό πέντε λιονταριών) στο βόρειο κομμάτι της κομητείας Σουί Αν της επαρχίας Τζέτζιανγκ. Ήταν κάποτε το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της κομητείας.

Σύμφωνα με την «Ιστορία της κομητείας Σουί Αν», συνολικά 265 καμάρες καταδύθηκαν στο Λίμνη Τσιαν Νταο, εν μέσω των οποίων τα γλυπτά καλών τεχνών των αναμνηστικών καμαρών διατηρούνται καλά.

Μπορεί κανείς να δεί τα θαυμάσια ανάγλυφα σε κτίρια μετά την υποβρύχια ανακάλυψή τους απο κινέζους αρχαιολόγους


Σύμφωνα με τον αναπαλαιωμένο χάρτη της Σι Τσενγκ, υπήρχαν 5 πύλες. Μπορείτε να δείτε ένα πύργο πάνω σε κάθε πύλη. Εξάλλου, οι 6 δρόμοι συνέδεαν κάθε γωνία της πόλης, Οι τυπικοί δρόμοι ήταν στρωμένοι με χαλίκια.

Ένας αρχαιολόγος εξετάζει την θαυμάσια καλοδιατηρημένη αρχτεκτονική.



Από τις εικόνες της πόλης Σι Τσενγκ κάτω από την λίμνη, μπορούμε να δούμε ότι τα ερείπια της άλλοτε ευημερούσας πόλης παρεμένουν τόσο θαυμάσια όσο πριν χιλιάδες χρόνια.


ΠΗΓΗ: www.cri.cn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...