Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

11/4/11

Ετοιμάζουν πύραυλο- γίγα που θα μεταφέρει φορτία και ανθρώπους στο διάστημα

Τον μεγαλύτερο πύραυλο στον κόσμο, ετοιμάζει η αμερικανική SpaceX, που έχει αναλάβει για λογαρισμό της NASA τη μεταφορά φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Ο Falcon Heavy - όπως είναι το όνομά του- θα μεταφέρει φορτία αλλά και ανθρώπους στη Σελήνη, τον Άρη και σε αστεροειδείς και η πρώτη εκτόξευση του προγραμματίζεται για το 2013.

Οπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία"ο Falcon Heavy θα μπορεί να μεταφέρει σε χαμηλή γήινη τροχιά φορτία μάζας 53.000 κιλών, δύο φορές περισσότερο από τα 22.680 κιλά των διαστημικών λεωφορείων".

Ο σχεδιασμός του πυραύλου, βασίστηκε στο σχέδιο του Falcon 9, του πυραύλου της ίδιας εταιρείας που έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο επιτυχείς δοκιμαστικές εκτοξεύσεις. Το νέο μοντέλο όμως έχει τριπλάσιους κινητήρες και θα προσφέρει κατά την απογείωση ώση ίση με εκείνη 15 Boeing 747 σε πλήρη ισχύ!

Όπως υποστηρίζει η SpaceX, κάθε εκτόξευση με τον Falcon Heavy θα κοστίζει 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό πολύ μικρότερο σε σχέση με το κόστος των διαστημικών λεωφορείων.

Φυσικά όλα αυτά είναι στο στάδιο του σχεδιασμού, αφού η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ βασικό προβλημα: ότι ο μοναδικός πελάτης της για την ώρα, είναι η NASA!


ΠΗΓΗ:.pyles.tv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...