Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

5/4/11

Μηχανές αναζήτησης ανάλογα με τη θρησκεία του χρήστη

Υπάρχουν στο διαδίκτυο διάφορες μηχανές αναζήτησης που σχεδιάστηκαν ανάλογα με τη θρησκεία του χρήστη για να μπορούν να τον διαφωτίζουν και να μην τον βάζουν σε πειρασμό.

Έτσι δημιουργήθηκε η μουσουλμανική μηχανή αναζήτησης ImHalal από τον Ρέζα Σαρντέχα στην οποία αν για παράδειγμα ο χρήστης πληκτρολογήσει τη λέξη “αλκοόλ”, η μηχανή προτείνει ιστοσελίδες που εξηγούν τη μουσουλμανική στάση για το ποτό ενώ αν πάλι ψάχνει για πορνογραφικό υλικό, η μηχανή δεν δίνει κανένα αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι χρήστες του ImHalal προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης έχει δημιουργηθεί το SeekFind που είναι μία αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης για τους χριστιανούς και σύμφωνα με τους ιδρυτές της η μηχανή μπορεί και προσθέτει στον κατάλογό της αποκλειστικά τους δικτυακούς τόπους που βασίζονται στη Βίβλο.

Τέλος, για τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας υπάρχει το Jewogle του οποίου το όνομα προέρχεται λογικά από τις λέξεις Google και Jew, (εβραίος).

Οι ειδικοί πάντως πιστεύουν οτι παρά το γεγονός οτι οι μηχανές αυτού του είδους, απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, αν και πολύ σπάνια, μπορεί και να είναι κερδοφόρες.


ΠΗΓΗ: newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...