Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

10/3/11

Ένας πιγκουίνος με... μεγάλη καρδιά

Προικισμένος από τη φύση είναι ένας μικρός πιγκουίνος, που φέρει στο στήθος του μία καρδιά.

 Φαινόμενο που καταγράφεται ένα στο 1 εκατομμύριο, όπως αναφέρει η φωτογράφος άγριας βλάστησης και ζώων, που έβγαλε και τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

«Έχω κάνει περισσότερα από 30 ταξίδια στην Αρκτική και την Ανταρκτική και είναι η πρώτη φορά που συνάντησα έναν ανάλογο πιγκουίνο», δήλωσε η Sue Flood στην Daily Mail.

Ο μικρός Αυτοκράτορας πιγκουίνος φέρει ένα σημάδι σε σχήμα καρδιάς στο στήθος, καθώς έτσι είναι το σχήμα των φτερών του. Την εποχή της ενηλικίωσης, όπως εξηγεί η φωτογράφος, οι πιγκουίνοι αλλάζουν φτερά και χρώμα, δείγμα ωρίμανσης. 

Ο συγκεκριμένος πιγκουίνος διατήρησε το γκρι και το λευκό χρώμα του είδους του αλλά με μία ξεχωριστή... πινελιά! Ο ίδιος φαίνεται ότι έχει επίγνωση πως βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της φωτογράφου του καθώς παίρνει και την ανάλογη πόζα, αλλά και ότι αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. 


Ο Αυτοκράτορας πιγκουίνος είναι ο υψηλότερος και βαρύτερος όλων των ειδών πιγκουίνων. Τρέφεται κυρίως με ψάρια, αλλά και καλαμάρια και οστρακοειδή. Όταν κυνηγά, μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό έως και 18 λεπτά, ενώ οι βουτιές του φθάνουν σε βάθος 535 μέτρων. 

Έχει την ικανότητα να αλλάζει τον μεταβολισμό του και να διακόπτει τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού του για να πραγματοποιεί αυτές τις βουτιές. Ο Αυτοκράτορας είναι διάσημος για τα ταξίδια των ενηλίκων προκειμένου να ζευγαρώσουν και να φέρουν τροφή στους νεοσσούς τους.


ΠΗΓΗ:www.real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...