Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

23/2/11

Ο μικρότερος υπολογιστής..!!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan έχουν αναπτύξει έναν ''υπολογιστή'' τόσο μικρό ώστε να μπορεί να εισαχθεί στο ανθρώπινο μάτι για να βοηθήσει την παρακολούθηση των ασθενών με γλαύκωμα. Ο καθηγητής Dennis Sylvester εξήγησε:


Σε ένα πακέτο που είναι μόλις πάνω από 1 κυβικό χιλιοστό, το σύστημα ταιριάζει εξαιρετικά έναν μικροεπεξεργαστή χαμηλής ισχύος, έναν αισθητήρα πίεσης, μνήμη, μια μπαταρία thin-film, ένα ηλιακό κύτταρο και ένα ασύρματο ραδιόφωνο με μια κεραία που μπορούν να μεταδώσουν δεδομένα σε μια εξωτερική συσκευή ανάγνωσης  που θα διεξαχθούν στην περιοχή του ματιού.

«Αυτό είναι το πρώτο αληθινό χιλιοστών κλίμακας πλήρες υπολογιστικό σύστημα», δήλωσε ο Sylvester.

«Η δουλειά μας είναι μοναδική υπό την έννοια ότι σκεφτόμαστε ολοκλήρωση των συστημάτων κατά την οποία όλα τα συστατικά είναι χαμηλής κατανάλωσης και ταιριάζει στο τσιπ. Μπορούμε να συλλέξουμε δεδομένα, τα οποία αποθηκεύονται και διαβιβάζονται. "

Ο επεξεργαστής στην παρακολούθηση της πίεσης του ματιού είναι η τρίτη γενιά του ''Φοίνικα'' τσιπ των ερευνητών, η οποία χρησιμοποιεί μια μοναδική δύναμη διόδου από την αρχιτεκτονική και μια ακραία κατάσταση για την επίτευξη εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. 

Το σύστημα κάθε 15 λεπτά λαμβάνει μετρήσεις και καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,3 nanowatts. Για να διατηρηθεί φορτισμένη η μπαταρία, απαιτεί την έκθεση σε 10 ώρες τεχνητό φως κάθε ημέρα ή 1,5 ώρες του φωτός του ήλιου. Μπορεί να αποθηκεύσει έως και μία εβδομάδα των πληροφοριών.


Περισσότερα στα Αγγλικά:www.eurekalert.org
Το είδαμε: /www.neatorama.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...