Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

22/2/11

Γατίσιο "γουργουρητό" 80 decibels!

Το δυνατότερο “γουργουρητό” στον κόσμο εκτιμάται ότι έχει μία γάτα από τη Βρετανία, αφού ο ήχος που παράγει αγγίζει τα 80 decibels, τη στιγμή που ο ήχος που παράγει το γουργουρητό μίας “μέσης” γάτας, δεν ξεπερνά τα 25....




Ο συγκεκριμένος ήχος μάλιστα, έφτασε στιγμιαία και τα 92 decibels, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να συγκριθεί με το θόρυβο μία χαρτοκοπτικής μηχανής, ενός Boeing 737 όταν πλησιάζει για προσγείωση ή εκείνον που κάνει ένα πιστολάκι για τα μαλλιά.

Οι ιδιοκτήτες της γάτας, που ακούει στο όνομα Smokey, Ruth και Mark Adams, δήλωσαν πως το γουργουρητό της -κατά τα άλλα- αγαπημένης τους γάτας, δεν τους αφήνει να ακούσουν τηλεόραση ή ραδιόφωνο ή να συνομιλήσουν στο τηλέφωνο.

“Πάντα έκανε πολλή φασαρία. Μέχρι και την ώρα που τρώει, καταφέρνει να γουργουρίζει. Οι μόνες στιγμές που είναι ήσυχη, είναι όταν κοιμάται”, είπε η κα Adams.

“Όταν μιλάω στο τηλέφωνο, με ρωτούν οι φίλοι τι είναι αυτός ο ήχος που ακούγεται κι όταν τους λέω ότι είναι η γάτα μου, δεν το πιστεύουν”.

“Ή θα τη μισήσεις ή θα τη λατρέψεις. Εξαρτάται από τη διάθεσή σου. Αν βλέπεις τηλεόραση και προσπαθείς να συγκεντρωθείς σ'αυτό που βλέπεις και αρχίσει να γουργουρίζει, θα σε νευριάσει, γιατί χαλάει τη στιγμή. Η κόρη μου για παράδειγμα, το βρίσκει αξιολάτρευτο”, είπε η ίδια.

Η 12 ετών γάτα είναι ήδη υποψήφια για τη δική της θέση στο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ Guinness, εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε, πως το μέγιστο που άγγιξε ανθρώπινη κραυγή ήταν 129 decibels. “Αν μία γάτα καταφέρνει όντως να φτάσει τα 80, θα είναι εντυπωσιακό”, είπε.





ΠΗΓΗ:www.cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...