Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

22/2/11

Λασίθι: Νίκησε τον καρκίνο και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Πρόκειται για 1 από τα 25 περιστατικά που έχουν καταγραφεί διεθνώς...

Αυτό κι αν είναι θαύμα! Μια 38χρονη γυναίκα από την Κρήτη η οποία προσβλήθηκε στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της από καρκίνο του μαστού, γέννησε πριν λίγα 24ωρα ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ενώ στη διάρκεια της κύησης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου με την μέθοδο του λεμφαδένα φρουρού αλλά και σε χημειοθεραπεία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως γράφει η εφημερίδα 'Πατρίδα' ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνιος Μακρυγιαννάκης, ο οποίος είχε αναλάβει την γυναίκα, τονίζει ότι πρόκειται για 1 από τα 25 περιστατικά που έχουν καταγραφεί διεθνώς...

Σε πρώιμο στάδιο η διάγνωση, είχαν προηγηθεί εξετάσεις που ήταν καθαρές Η γυναίκα η οποία είναι κάτοικος Ιεράπετρας έμεινε έγκυος με εξωσωματική ενώ περίπου 1 χρόνο πριν είχε υποβληθεί σε μαστογραφία και υπέρηχο, εξετάσεις που ήταν καθαρές.

Ωστόσο, στον 5ο μήνα της κύησης ένιωσε πόνο και βάρος στο αριστερό στήθος και ενημέρωσε το γιατρό της. Έγινε ψηλάφιση και νέο υπερηχογράφημα που έδειξαν τον όγκο σε πολύ πρώιμο στάδιο. 

“Κάναμε ιατρικό συμβούλιο με τους κ.κ. Καλπάκη και Ασκοξυλάκη και ενημερώσαμε τη γυναίκα για το τι έπρεπε να γίνει. Ούτε μια στιγμή δεν σκέφθηκε να διακόψει την κύηση, ήταν αποφασισμένη εκείνη και ο σύζυ- γός της να το αντιμετωπίσουν και όλα πήγαν πολύ καλά' είπε ο κ.Μακρυγιαννάκης.

Το παιδί γεννήθηκε την περασμένη Τετάρτη με καισαρική είναι κοριτσάκι και απόλυτα υγιές. Ήδη βρίσκεται στο σπίτι με τους γονείς του, που είναι ιδιαίτερα ευτυχείς”.


ΠΗΓΗ: .newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...