Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

27/1/11

Δέκα παράξενα ονόματα ''πόλεων''..



Διαβάστε την ιστορία δέκα πόλεων με ασυνίθηστα ονόματα.






1. Fucking
www.kim.id.au
Fucking (γερμανική προφορά: `fʊkɪŋ) είναι ένα αυστριακό χωριό κοντά στο Σάλτζμπουργκ. Αν και έχει μόνο 104 ανθρώπους, είναι παγκοσμίως γνωστό λόγω της έννοιας που έχει το όνομα στα αγγλικά. Τα οδικά σήματα είναι μεγάλη έλξη για τους τουρίστες. Εντούτοις, το όνομα δεν έχει καμία σχέση με την έννοια στα αγγλικά, σημαίνει «τη θέση των ανθρώπων Focko





2. Hooker
www.flickr.com
Η πόλη που ονομάζεται έτσι από το παλαιότερο επάγγελμα βρίσκεται στην Οκλαχόμα και έχει κάτι λιγότερο από 2000 ανθρώπους. Εντούτοις, οι άνθρωποι δεν είναι ντροπιασμένοι από το όνομα. Τα ονόματα Hooker Health Club, Hooker Senior Citizens και Hooker Chamber of Commerce μπορείς να βρείς εκεί.





3. Hell
www.localism.com
Αν και οι άνθρωποι (πάνω από 250) σε αυτήν την πόλη στο Μίτσιγκαν δεν ζουν τόσο άσχημα, το όνομα της πόλης τους είναι κόλαση. Η πολη αναπτύχθηκε γύρω από τα καταστήματα του George Reeves. Υπάρχουν δύο μύθοι για το όνομα. Σύμφωνα με τον πρώτο, όταν ρωτήθηκε ο George Reeves για το όνομα της νέας πόλης, είπε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς: “I don’t care, you can name it Hell for all I care.” Σύμφωνα με το δεύτερο, δύο γερμανικοί ταξιδιώτες τον 19$ο αιώνα ήρθαν στην κόλαση και είπαν “So schön hell!” που σημαίνε «τόσο υπέροχα φωτεινά!»





4. Accident
www.coloradoguy.com
Το Accident βρίσκεται δυτικά της Μέρυλαντ. Είναι μια πολύ ειρηνική θέση, όπου μεγάλα πράγματα συμβαίνουν σπάνια. Αν και δεν υπάρχει κανένα μεγάλο ατύχημα που σημειώνεται στην ιστορία της πόλης, φέρει αυτήν την επωνυμία. Ευτυχώς, οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.





5. Boring
www.thebrooklynnomad.com
Το Boring είναι μια ευρέως γνωστή πόλη στο Όρεγκον λόγω του ονόματός της. Για τη πατρίδα τους οι κάτικοι χρησιμοποιούν το σύνθημα «η πιό συναρπαστική θέση για να ζήσουν.» Εντούτοις, δεν ονομάστηκε έτσι για τον τρόπο που ζούν εκεί, αλλά επειδή ο W. Χ. Boring, ήταν ένας από τους πρώτους κάτοικους της περιοχής.





6. Ding Dong
www.texasescapes.com
Εάν μια πόλη βρίσκεται στο Bell County, το όνομά της θα πρέπει να είναι Ding Dong, τίποτα άλλο. Ονομάστηκε από δύο πρώτους αποίκους στην πόλη, η οποίοι κάλεσαν έναν καλλιτέχνη για να φτιάξει μιά πινακίδα για το κατάστημά τους στο Bell COunty. Υπήρξαν δύο κουδούνια στο σήμα, από το οποίο βγήκε κα η ονομασία. Όταν η πόλη μεγάλωσε, οι ντόπιοι δέχτηκαν το όνομα. Της πόλης το ρητό είναι “If you find yourself in Ding Dong, you had to have been looking for it.”





7. Nameless
www.commons.wikimedia.org
Μια πόλη στο Tennessee φέρει την επωνυμία Nameless.Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση ονόματος αυτής της μικρής πόλης. Σύμφωνα με μία από αυτές, οι κάτοικοι οι ίδιοι αποφάσισαν να παραμείνουν «ανώνυμοι.» “This here’s a nameless place if I ever seen one, so leave it be” ήταν η εξήγησή τους.





8. Cut and Shoot
www.wunderground.com
Που αλλού θα μπορούσε να βρίσκετε αυτή η πόλη από το Texas; Ο λόγος ήταν: Υπήρξε ένα αγόρι που επαναλάμβανε “I’m going to cut around the corner and shoot through the bushes in a minute!” Και το νέο όνομα βρέθηκε.





9. Nothing

www.joeorman.shutterace.com

Το Nothing στην Αριζόνα βρέθηκε το 1977 από τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι είναι ακόμα οι μόνοι κάτικοι εκεί. Δεν είναι παράξενο το όνομα, αλλά και η ίδια η πόλη. Στο οδικό σήμα υπάρχει ένα μήνυμα: “The staunch citizens of Nothing are full of Hope, Faith, and Believe in the work ethic. Thru-the-years-these dedicated people had faith in Nothing, hoped for Nothing, worked at Nothing, for Nothing.” Ολόκληρος ο πληθυσμός έχει έναν σταθμό αερίου και ένα γκαράζ.





10. Santa Claus
www.city-data.com
Η Santa Claus είναι μια πόλη στην Indiana. Η πόλη ήταν ανώνυμη για πολύ καιρό, έτσι οι άνθρωποι μαζέυτηκαν στην τοπική εκκλησία προκειμένου να βρεθεί ένα όνομα. Δεν μπορούσαν να βρούν μια λύση, έως ότου ήρθε εκεί ένας ασπρογέννης ντημενος στα κόκκινα. Τα παιδιά φώναξαν: “It’s Santa Claus!” και έτσι το πρόβλημα λύθηκε.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...