Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

6/11/10

Η ταχύτερη Cadillac που έχουμε ποτέ οδηγήσει..

Η ταχύτερη Cadillac που έχουμε ποτέ οδηγήσει φοράει ένα σήμα V στο πίσω άκρο της. Ο κινητήρας που την κινεί παράγει 556 ίππους και το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα των 190 μίλια την ώρα (350 χλμ./ ώρα).


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά, όμως, δε καμία περίπτωση δεν μπορεί η δύναμή του και η ταχύτητα με την οποία κινείται να συγκριθεί με αυτές του Spectre. Η ομάδα του Spectre προσπαθεί να σπάσει ένα ρεκόρ ταχύτητας και προκειμένου να το πράξει αυτό χρησιμοποιεί έναν κινητήρα της Cadillac.


Η Spectre Performance Speedliner Bonneville Land Speed Racer διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 χωρητικότητας 529 κυβικών ιντσών που είναι κατασκευασμένος από την Cadillac. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος σε ένα κομψό όχημα που έχει το σχήμα παπουτσιού και είναι σχεδιασμένο προκειμένου να κινείται με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες στην πίστα αλατιού του Bonneville.


Το εξαιρετικό αυτό όχημα κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα 336 μιλίων (540 χλμ. / ώρα) κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ταχύτητας που διήρκεσε μια εβδομάδα και διεξήχθη στο Bonneville νωρίτερα αυτή τη χρονιά. 



Πάντως, η εξωπραγματική αυτή ταχύτητα δεν αφήνει ικανοποιημένη την ομάδα που ασχολείται με το συγκεκριμένο project. Ο στόχος της ομάδας, είναι το Spectre να αναπτύξει την μαγική ταχύτητα των 400 μιλίων την ώρα (643 χλμ. / ώρα) , σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. 



Το Spectre ήταν ένα από τα ελάχιστα εντυπωσιακά αυτοκίνητα που παρουσιάζονται στo SEMA Show - πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ- και δεν αποτελεί εκθεσιακό κομμάτι, αλλά έχει σημαντικές επιτυχίες στις πίστες.























ΠΗΓΗ: www.auto24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...