Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

23/10/10

Οι... φυλές των γυναικών και το ποδόσφαιρο!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η σχέση μεταξύ γυναικών και ποδοσφαίρου, αποτελεί ένα πεδίο που χρήζει επιστημονικής έρευνας!
  Αν και τα τελευταία χρόνια η σχέση αυτή έχει αλλάξει,

κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά στον χρόνο. Ενα από αυτά, είναι οι κατάταξη των γυναικών σε κατηγορίες, με κριτήριο το πώς αισθάνονται



Οι κατηγορίες των γυναικών
1. αυτές που απεχθάνονται το ποδόσφαιρο, 

2. αυτές που το βρίσκουν βαρετό και αδιάφορο, αλλά το παρακολουθούν γιατί έχουν... αδυναμία στους γυμνασμένους ποδοσφαιριστές!

3. αυτές που παρακολουθούν αλλά δεν έχουν ιδέα για τους κανονισμούς

4. οι γυναίκες που όντως καταλαβαίνουν και παρακολουθούν ποδόσφαιρο



Κατηγορία πρώτη: οι γυναίκες που απεχθάνονται το ποδόσφαιρο!
  Ας δούμε γιατί οι περισσότερες γυναίκες δεν παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι βασικοί λόγοι είναι τρεις:
1. Δεν καταλάβουν τι σπουδαίο υπάρχει στο να τρέχουν τόσοι άνθρωποι πάνω κάτω σε ένα γήπεδο, πίσω από μία μπάλα! Το θεωρούν ανούσιο και βαρετό!

2. Δεν μπορούν, ακόμα και αν προσπαθήσουν- να καταλάβουν τους κανονισμούς του αθλήματος.

3. Θεωρούν ότι το συγκεκριμένο άθλημα "βγάζει" τον χειρότερο εαυτό του συντρόφου τους! Ξαφνικά βλέπουν τον αγαπημένο τους να μεταμορφώνεται σε έναν αγροίκο, νευρικό, ευέξαπτο "χούλιγκαν" που βρίζει, χειρονομεί ή ζητωκραυγάζει με τον πιο άξεστο τρόπο!



Κατηγορία δεύτερη: οι γυναίκες που βαριούνται το ποδόσφαιρο, αλλά τους αρέσουν οι... ποδοσφαιριστές!
  Η κατηγορία αυτή, εκνευρίζει περισσότερο από κάθε άλλη τους άντρες φιλάθους. Κι αυτό γιατί, οι γυναίκες που κάθονται στον καναπέ για να παρακολουθήσουν μαζί με τον άντρα τους ποδόσφαιρο, με μόνο στόχο να κάνουν "μάτι" στους αθλητές, έχουν ένα πολύ μεγάλο ελάττωμα: κάνουν "σχόλια" την ώρα του αγώνα!

  Σύμφωνα με την έρευνα, τα σχόλια αυτά είναι είτε ανόητες ερωτήσεις - αφού οι γυναίκες αυτές δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο- ή ακόμη χειρότερα, σχόλια "σεξουαλικού" περιεχομένου για τους σεξι, ιδρωμένους και καλογυμνασμένους αθλητές! Και στις δύο περιπτώσεις, ένα ποσοστό 10% καταλήγει σε συζυγικό καυγαδάκι!



Κατηγορία τρίτη: οι γυναίκες που παρακολουθούν αλλά δεν έχουν ιδέα για τους κανόνες.
  Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των γυναικών αυτών έχει αυξηθεί σημαντικά και στην χώρα μας! Ειδικά μετά την κατάκτηση του Euro το 2004, χιλιάδες ελληνίδες "ανακάλυψαν" ξαφνικά το ποδόσφαιρο! Η κατηγορία αυτή, αποτελείται από γυναίκες που παρακολουθούν τους αγώνες κυρίως για να δουν πότε θα μπει γκολ και ποιό θα είναι το τελικό σκορ!

  Ενδιαμέσως δεν πολυκαταλαβαίνουν τι βλέπουν, δεν έχουν ιδέα τι είναι το "οφσάϊντ", βαριούνται όταν δεν μπαίνει γκολ, ενώ ξετρελαίνονται με τους αγώνες που φτάνουν στα πέναλτυ! Οι γυναίκες αυτές συνήθως "συγκινούνται και δακρύζουν" με κάθε νικηφόρο αποτέλεσμα της εθνικής ομάδας της χώρας τους, ενώ κάνουν το σταυρό τους όταν κάποιος αθλητής πέσει στο έδαφος τραυματισμένος!



Κατηγορία τέταρτη: οι γυναίκες που καταλαβαίνουν και παρακολουθούν ποδόσφαιρο!
 Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες που παρακολουθούν ποδόσφαιρο έχουν αυξηθεί παγκοσμίως κατά 17% . Στις ηλικίες μεταξύ 16 και 69 ετών, το 38% των ανθρώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο είναι γυναίκες, κάτι που σημαίνει πως από τα 800 εκ. ανθρώπων φανατικών του ποδοσφαίρου, τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως είναι γυναίκες.

  Από αυτές, οι περισσότερες γνωρίζουν τους κανόνες του αθλήματος, τους κατανοούν και έχουν ισχυρή άποψη για τα σφυρίγματα του διαιτητή! Το κακό, λέει η έρευνα, ξεκινάει όταν προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους αυτή, στους άντρες φιλάθλους της παρέας! Γιατί "έκαστος στο είδος του και ο άντρας στο ποδόσφαιρο"!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...