Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

19/4/11

Μουσείο του Τζιν Σα


Το μουσείο του Τζιν Σα, το οποίο βρίσκεται στην Τσενγκντού της επαρχίας Σιτσουάν, χτίστηκε στον τόπο Τζιν Σα, όπου ανασκάφηκε ο παλαιός πολιτισμός Σου.


Το Τζιν Σα είναι το πρώτο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα της Κίνας στον 21ο αιώνα. Ο τόπος καλύπτει 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και αποτελούσε το κέντρο αρχαίου πολιτισμού στο ανώτερο κομμάτι του Γιανγκτσέ κατά τον 12ο έως τον 7ο π.Χ. αιώνα. 

Ανασκάφηκαν χρυσά σκεύη, νεφρίτες και δόντια ελέφαντα. Η ανακάλυψη έχει μεγάλη σημασία για την έρευνα της ανάπτυξης του πολιτισμού Σου και την λύση του αινίγματος της ξαφνικής εξαφάνισης του πολιτισμού Σαν Σιν Ντουί (τρεις σωροί αστέρων).

Ο ιστότοπος του είναι http://www.jinshasitemuseum.com/

Ηλιακό θείο πουλί
Υποτίθεται ότι είναι σκεύος της περιόδου Παλαιάς Σου. Το χρυσό σκεύος αντικατοπτρίζει την λατρεία των παλαιών ανθρώπων στον ήλιο και τα πουλιά. Το 2005, το ηλιακό θείο πουλί έγινε σύμβολο της κινεζικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Τον ίδιο χρόνο, το κέντημα του ηλιακού θείου πουλί μεταφέρθηκε από το διαστημόπλοιο Σεντζοού 6 στον σύμπαν και επέστρεψε πίσω.


Χρυσή μάσκα με διαστάσεις 19.5cm (πλάτος), 11cm(ύψος), 0.04cm(πάχος), και με βάρος 46 γραμμάρια. Υποτίθεται ότι είναι θεϊκή μάσκα της περιόδου παλαιάς Σου.


Εκθεσιακή αίθουσα


Γλυπτική του ηλιακού θείου πουλιού στο μουσείο


Έβενοι στο μουσείο



Πανόραμα της αίθουσας

ΠΗΓΗ:greek.cri.cn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...