Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

5/12/10

Τα πειράματα του Δρ Ντελγκάδο

Το 1963 ο Ερευνητής του Πανεπιστημιου Γιέϊλ (Yale) Δρ. Τζόζε Ντελγκαδο πραγματοποίησε μια σειρά πειραμάτων τα οποία προκαλεσαν το ενδιαφερον της επιστημονικής κοινότητας.


Ο Δρ Ντελγκάδο επινοησε μια συσκευή την οποία ονομασε .......
......"Στιμοσήβερ" (stimoceiver). Το Στιμοσήβερ ήταν ένα τσιπ υπολογιστή, που λειτουργουσε με τηλεχειρισμο,και μπορούσε να επηρεαζει ηλεκτρικά διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου ενός ζώου. Αυτή η συσκευή μπορούσε -αν εμφυτευοταν στον Εγκεφαλο - με την βοηθεια ενος τηλεκοντρόλ να ελεγξει τις κινήσεις , την συμπεριφορά ακομα και τα συναισθηματα. 


Ο Ντελγκαδο πραγματοποίησε πειραματα με ζώα - κυριως πιθηκους - αλλα και με ποντικια , μεταμοσχευοντας στον εγκεφαλο τους αυτην την συσκευή συνηθως μονο με τοπική αναισθησία και ενώ το ζώο ηταν Ξυπνιο.



ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Το πιό "επιτυχημένο" του πειραμα ωστόσο ηταν με εναν Ταυρο οπου αφού του τοποθετησε το τσίπ μπορουσε μεσω του τηλεκοντρόλ να ελεγξει την συμπεριφορα του κανωντας τον να σταματαει και να ξεκιναει.

Ο Δρ Ντελγαδο μπήκε μεσα σε μια αρενα με τον ταυρο στην κορδοβα της Ισπανιας (Ταυρομαχιες) και ενώ ο Ταυρος του επιτέθηκε τον σταματησε με το τηλεκοντρόλ.Το περιστατικό αυτό ομως
 δεν πηρε εκταση δημοσιότητας απο τα ΜΜΕ της εποχής.



ΣΗΜΕΡΑ

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του '80, η έρευνα για τις δυνατοτητες της ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου (ESB) ατόνησε,επειδή στιγματίστηκε από την αντίληψη ότι αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια να ελέγξει τα μυαλά και τις σκέψεις των ανθρώπων.Πιο πρόσφατα,η έρευνα ομως πανω στην δυνατοτητα ελεγχου του εγκεφαλου με τσιπ ξεκινησαν παλι με τους ερευνητές να εχουν "δημιουργησει" τηλεχειριζόμενους αρουραίους,περιστέρια, ακόμη και καρχαρίες.


ΠΗΓΗ: troktikaras.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...