Μύγα χωρίς... γούνα |
Η ...τριχωτή μύγα είχε ανακαλυφθεί για πρώτη φορά το 1933 και από τότε αρκετοί επιστήμονες έψαχναν εναγωνίως και για άλλους εκπροσώπους του ιδιαίτερου είδους.
Τελικά, και από ότι φαίνεται, η επιμονή και οι προσπάθειές τους επιβραβεύτηκαν αφού το έντομο βρέθηκε στην Κένυα , ανατολικά από το Ναιρόμπι, να σουλατσάρει πάνω σε σχισμές βράχων.
Οι εντομολόγοι που εντόπισαν την μήκους ενός εκατοστού μύγα (με την επιστημονική ονομασία Mormotomyia hirsuta) δηλωναν περιχαρείς πως "η ανακάλυψη εκ νέου του είδους που πο επιστήμονες είχαν συναντήσει δυο φορές στο παρελθόν , το 1933 και το 1948, είναι ένα σπουδαίο νέο για τα μουσεία εντόμων παγκοσμίως".
Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να αποφανθούν με βεβαιότητα αν το σπάνιο αυτό είδος είναι όντως συγγενής της γνωστής μας μύγας.
Η τριχωτή μύγα δεν μπορεί να πετάξει , ζει μόνο στο σκοτάδι και στην συγκεκριμένη βραχώδη περιοχή που είναι γεμάτη από νυχτερίδες.
Ο δρ. Κοπιλαντ του εντομολογικού κέντρου στο Ναιρόμπι, μιλώντας στο BBC ανέφερε πως δεν μπορεί καν να πεί με σιγουριά αν το είδος ανήκει στην κατηγορία των "διπτέρων".
ΠΗΓΗ: www.enet.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου