Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

14/4/11

8 φαντάσματα από την Ινδονησία (photos+videos)


Ο ορισμός για το φάντασμα γενικά διαφέρει για κάθε θρησκεία και πολιτισμό.
Εδώ θα δούμε 8 τύπους φαντασμάτων που είναι γνωστά στην Ινδονησία:





=====================================================

Kuntilanak

Το Kuntilanak είναι ένα φάντασμα που πιστεύεται ότι προέρχεται από τις γυναίκες εγκύους που πέθαναν λόγω του τοκετού και το παιδί δεν γεννήθηκε. 

Το όνομα "kuntilanak" πιθανότατα προέρχεται από το συνδυασμό της λέξης «έγκυος» και "παιδί". Αυτός ο μύθος είναι γνωστός στην Νοτιοανατολική Ασία , ιδίως στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος.


photos για Kuntilanak




video για Kuntilanak  1    2    3    4


=====================================================


Sundel Bolong

Το Sundel Bolong είναι μυθικό φάντασμα του αρχιπελάγους που περιγράφεται γενικά ως μια όμορφη γυναίκα με μακριά μαλλιά και μακρύ φόρεμα με το λευκό χρώμα στο πίσω μέρος της, έτσι ώστε τα όργανα του σώματος της να είναι ορατά.



=====================================================


Tuyul

Το Tuyul (Ιάβας: thuyul) στη μυθολογία του αρχιπελάγους, ιδίως στο νησί Ιάβα , είναι ένα ευαίσθητο πλάσμα, άυλο παιδί με ένα φαλακρό κεφάλι. Άλλες απεικονίσεις που δεν έχουν συμφωνηθεί απο όλους είναι χρώματος ασημένιο, κοινωνικής φύσης και μια φωνή σαν κοτόπουλο. 

Το Tuyul μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον άνθρωπο, για κάποιο λόγο, ειδικά για να κλέβει (χρήματα). Για να αντισταθμίσουν το tuyul, οι άνθρωποι τοποθετούν καβούρια σε μια γωνιά του σπιτιού.

photos για Tuyul 



video για Tuyul  1    2


=====================================================


Pocong

Το Pocong έχει ένα πράσινο πρόσωπο χωρίς μάτια (τρύπες). Σε άλλη περιγραφή, έχει πλατύ πρόσωπο. Το pocong είναι μια μορφή διαμαρτυρίας των νεκρών ανθρώπων στους οποίους ξέχασαν να ανοίξουν το σάβανο πριν κλείσει ο τάφος.


photos για Pocong




video για Pocong  1    2


=====================================================


Genderuwo

Genderuwa (από την γλώσσα της Ιάβα : "Genderuwo") είναι ο μύθος της Ιάβα με το είδος της jinn ή κακά πνεύματα όπου μοιάζει με πίθηκο και είναι μεγάλο και κοντόχοντρο με ένα χρώμα μαύρο σε κοκκινωπό δέρμα, το σώμα του καλυμμένο με τρίχες που μεγαλώνουν σε ολόκληρο το σώμα. Το Genderuwa είναι ευρύτατα γνωστό στην κοινωνία της Ιάβα, Ινδονησία.



photos για Genderuwa




=====================================================


Wewe Gombel

Wewe Gombel είναι ένας όρος στην παράδοση της Ιάβας, το οποίο σημαίνει κακό πνεύμα ή φάντασμα που του αρέσει να απαγάγει τα παιδιά, αλλά δεν τα βλάπτει. Λέγεται ότι τα παιδιά που παίρνει είναι συνήθως παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί και παραμελειθεί από τους γονείς τους. 

Το Wewe Gombel φοβίζει συνήθως τους γονείς των παιδιών όπου η στάση τους απεναντί τους είναι άσχημη και αναίσθητη και αν το μετανιώσουν το φάντασμα θα επαναφέρει τα παιδιά.

photos για Wewe Gombel




=====================================================


Palasik

Το Palasik σύμφωνα με τις ιστορίες, θρύλους και δοξασίες των Minangkabau, είναι ένα είδος υπερφυσικής οντότητας. Σύμφωνα με την παρουσία του,το Palasik δεν είναι φάντασμα αλλά άνθρωπος ο οποίος έχει υψηλό επίπεδο μαύρης μαγείας.Το Palasik τρώει το μωρό που είναι ακόμα στη μήτρα ή ήδη πεθαμένο.

=====================================================


Jenglot

Το jenglot είναι ένας τύπος μυστηριώδες πλάσματος ή βαμπίρ στον ινδονησιακό πολιτισμό και τη μυθολογία. Έχει χαρακτηριστεί ως μία μικρή ζωντανή κούκλα. Συνήθως απεικονίζεται ως ένα μυθικό πλάσμα, μερικές φορές εμφανίζεται στη κρυπτοζωολογία, και περιστασιακά έχει ένα ανθρώπινο σώμα. 

Το Jenglot πιστεύεται ότι βρίσκονται στην Ινδονησία, κυρίως στην Ιάβα. Συνήθως βρίσκετε με μέντιουμ, αφού έχει πραγματοποιηθεί τελετή. Λέγεται ότι βρίσκονται παντού, κάτω από το έδαφος, σε μια στέγη σπιτιού, ακόμα και στον κορμό ενός τεράστιου δέντρου.


photos για jenglot




 video για jenglot  1    2    3




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...