Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

2/4/11

Το μωρό σας σε… 4D!

Το να δεις την υγεία του μωρού σου μέσα στη μήτρα είναι μια διαδικασία που ενέχει την επίσκεψη στον παιδίατρο. 

Ένα νέο concept είναι η ιδέα της σχεδιάστριας Melody Shiue που............... προτείνει την τεχνολογία για ένα ‘gadget’ που θα ενώσει τους γονείς με το έμβρυο που είναι σε ανάπτυξη…

To PreVue, όπως ονομάζεται, λαμβάνει υπόψιν τα πλεονεκτήματα στην έρευνα της βιομηχανίας της κλωστοϋφαντουργίας (!), ουσιαστικά τα ‘e-ρούχα’, και εξελίξεις στην τεχνολογία υπερήχων.

Προσφέρονται δυνατότητες για real-time θέαση που έχουν προστεθεί μαζί με 4D τεχνικές υπερήχων ώστε οι ζωντανές εικόνες να δείχνουν το έμβρυο στην οθόνη.


Αν και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των εξετάσεων υπερήχων σε ένα έμβρυο είναι μια σχετικά ‘γκρίζα’ περιοχή, η κυρία Shiue ισχυρίζεται πως έχει εξετάσει τους κινδύνους και τις ανησυχίες ενώ ολοκλήρωνε το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο το και προτείνει μια σταθερή συχνότητα 10 MHz με maximum χρόνο σάρωσης τα 20 λεπτά ανά 24 ώρες – ώστε να μην το… κάνουν τηλεόραση reality οι γονείς!

Το PreVue θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες ηλεκτρονικών υφασμάτων (e-textile) για να ενσωματώσει την οθόνη και τα ηλεκτρονικά. Συστοιχίες από micro-LED σαν αυτές που έχει ανακαλύψει το πανεπιστήμιο του Illinois και η δουλειά των προγράμματος STELLA θα μας δείξουν που πηγαίνουν οι… εξελίξεις ενώ προφανώς και ο Στρατός θα περιμένει να αξιοποιήσει όλες τις εξελίξεις…

Η συσκευή θα διαθέτει δύο λειτουργίες, μια για γενικούς διαγνωστικούς σκοπούς και μια με περισσότερη ανάλυση για οικιακή χρήση. ΔΕΝ θα είναι πάντως ένα ‘παιχνιδάκι’ για να κάνουν οι γονείς τον γιατρό: η Shiue λέει πως ο “χρήστης θα πρέπει να αναζητήσει επαγγελματική συμβουλή για οτιδήποτε.”

Η ουσία είναι πως α) το 4D scanning έρχεται και β) είναι μια εναλλακτική της αγωνίας σε ένα απρόσωπο δωμάτιο εξετάσεων.

Έχει ήδη λάβει για το 2011 το Australian Design Award/James Dyson Award





ΠΗΓΗ: gadgetfreak.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...