Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

11/4/11

103 ετών ο γηραιότερος δικαστής στον κόσμο

Ο Γουέσλι Μπράουν, κρατάει γερά την έδρα του εδώ και 49 χρόνια στη Γουϊτσίτα του Κάνσας.

Οι δικηγόροι και εισαγγελείς περιμένουν σε απόλυτη σιωπή να κατέβει από το καροτσάκι του και να πάει πίσω από την έδρα του ο σεβάσμιος δικαστής, όπως τον αποκαλούν. 

Πολλές φορές χρειάζεται να βάλει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της δίκης αλλά η φωνή του δεν πάυει να ακούγεται δυνατή και σίγουρη όταν καλεί να του παρουσιαστεί η επόμενη υπόθεση. 

Ο κος Μπράουν, που είναι γεννημένος το 1907, είναι ο γηραιότερος δικαστής του κόσμου ο οποίος επέλεξε να εφαρμόσει κατα γράμμα τη ρήση υπηρετώ την πατρίδα μου "εφ' όρου ζωής". Ο ημι-συνταξιούχος δικαστής, έχει επιλέξει να συνεχίσει τη δουλειά και τα βγάζει πέρα καθημερινά με όλες τις υποθέσεις της έδρας του. "Έχω πολλούς λόγους ακόμα για να ζώ και να σηκώνομαι από το κρεβάτι μου το πρωί", δηλώνει χαμογελαστός ο δικαστής στο huffington post. 

Μέχρι τα ενενήντα του ο δικαστής φάινεται ότι ανέβαινε τις σκάλες μέχρι τον τέταρτο όροφο των δικαστηρίων. Δουλέυει περίπου 7 ώρες καθημερινά, χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά δεν του αρέσει να μακρυγορούν οι συνήγοροι υπεράσπισης ούτε οι εισαγγελείς. Ο Μπράουν είναι γνωστός για τη συμπόνια που δείχνει στους


ΠΗΓΗ: .enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...