Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

10/3/11

Μουσείο μαλλιών!

Θεωρείται ως ένα από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου, τo Μουσείο των μαλλιών στο Avanos, της Καππαδοκίας, είναι ένα must-see αν σας αρεσουν τα περίεργα τουριστικά αξιοθέατα.

Η πόλη είναι γνωστή απο την αρχαιότητα αλλά τα τελευταία χρόνια, το όνομα της εχει συνδεθεί με το μοναδικό μουσείο μαλλιών, που δημιουργήθηκε από τον ειδικευμένο Τουρκο κεραμοποιο Chez Galip. 


Το μουσείο είναι εγκατεστημενο κάτω από το κατάστημα κεραμικής του Galip και είναι γεμάτο με δείγματα μαλλιών, πάνω από 16.000 γυναίκων!


Οι τοίχοι, η οροφή, καθώς και όλες οι άλλες επιφάνειες, εκτός από το πάτωμα, καλύπτονται με μπούκλες μαλλιών από τις διάφορες γυναίκες που έχουν επισκεφθεί αυτό το μέρος, καθώς και κομμάτια χαρτιού με τις διευθύνσεις τους! 

Η ιστορία του μουσείου ξεκινά 30 χρόνια πριν όταν μια φίλη του έπρεπε να φύγει απο την πόλη και για να την θυμάται του άφησε μια τούφα απο τα μαλλιά της. Από τότε, οι γυναίκες που επισκέφθηκαν τον τόπο και ακούσαν την ιστορία έδιναν μια τούφα από τα μαλλιά τους μαζί με τη διεύθυνσή τους.


Όλα αυτά τα χρόνια, έχει συσσωρευτεί μια εντυπωσιακή συλλογή με διαφορετικες χρωματιστες μπούκλες μαλλιών, από γυναίκες απο όλο τον κόσμο!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...