Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

24/2/11

Topsy:Ο πρώτος ελέφαντας που «έκατσε» σε ηλεκτρική καρέκλα (video)

Ο Topsy ήταν 28 ετών ένας υπέροχος τριών τόνων ελέφαντας που ήταν η απόλαυση των επισκεπτών στο τοπικό πάρκο της πόλης. Ωστόσο, βίαια ξεσπάσματα του τον οδήγησν να σκοτώσει τρεις άνδρες σε λιγότερο από τρία χρόνια.

 Οι ιδιοκτήτες του πάρκου αποφάσισαν να ξεφορτωθουν τον Topsy. Δοκίμασαν να τον σκοτώσουν με καρότα βουτηγμένα σε κυάνιο, αλλά δε πήρε χαμπάρι ο Topsy . Στη συνέχεια τους ήρθε η ιδέα να βγάλουν χρήματα από αυτή την υπόθεση και ανακοίνωσαν ότι ο Topsy θα απαγχονιστεί δημόσια για τα εγκλήματά του.

 Η ανακοίνωση προκάλεσε διαμαρτυρίες από οργανώσεις ζώων, οι οποίοι θεώρησαν ότι η ιδέα ήταν απάνθρωπη.Έτσι αναζήτησαν άλλη λύση.


Ο διάσημος Thomas Alva Edison πρότεινε να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα με εναλλασόμενο ρεύμα για το οποίο υποστήριζε ότι μπορεί ακόμη και να καταστρέψει ένα σπίτι. Αυτό το πείραμα θα τον βοηθούσε να το αποδείξει. 

Ο Edison έστειλε τελικά τους τεχνικούς του, οι οποίοι τοποθέτησαν σε μια μεταλλική πλατφόρμα τον Topsy με τοποθετημένα γύρω του όλα τα ηλεκτροδια στο κεφάλι και τα πόδια. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να δουν και να βεβαιώσουν την εκτέλεση με το εναλλασόμενο ρεύμα .

Αν δε σας ενοχλεί δείτε το βίντεο ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: .infoblog.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...