Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

26/2/11

Οι κοκκινο-μάτηδες Βάτραχοι (photos+video)

Οι ''Red-eyed tree frogs'', όπως είναι γνωστοί, έχουν έντονα κόκκινα μάτια, ένα ζωντανό πράσινο σώμα με κίτρινες και μπλε ρίγες στις πλευρές, και τα δάχτυλα των ποδιών τους πορτοκαλί. 

Αν και έχει προταθεί ότι τα φωτεινά χρώματα λειτουργούν ως σεξουαλικά σήματα, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τα αρσενικά κυμαίνοντται από 2 έως 2 ½ ίντσες ενώ τα θηλυκά έως 3 ίντσες κατά μέσο όρο. Τα Νεαρά βαράχια είναι συνήθως καφέ και γίνονται πράσινα καθώς ωριμάζουν, αν και οι ενήλικες μπορούν να αλλάζουν το χρώμα τους ελαφρώς ανάλογα με τη διάθεση και το περιβάλλον. Έχουν μαλακό, εύθραυστο δέρμα στην κοιλιά τους, και το δέρμα στην πλάτη τους είναι πιο χοντρό και δύσβατο.


Τα άκρα σε αυτά τα βατράχια είναι πιο κατάλληλα για αναρρίχηση από το κολύμπι. Οι περισσότεροι από τους βατράχους που βρίσκονται στην οικογένεια Hylidade έχουν ένα τρίτο ''βλέφαρο'' ονομαζόμενο σκαρδαμυκτικής μεμβράνη. Σκοπός αυτής της μεμβράνης είναι να προστατεύει τα ευαίσθητα μάτια του βατράχου από διάφορους κινδύνους.


Οι Phyllomedusid βάτραχοι είναι δενδρόβια ζώα, που σημαίνει ότι δαπανούν μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στα δέντρα, το οποίο επίσης τους κάνει μεγάλους άλτες.

 Οι ''Red-eyed tree frogs'' δεν είναι δηλητηριώδη και βασίζονται σε καμουφλάζ για προστασία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παραμένουν ακίνητοι, καλύπτουν τις μπλε πλευρές τους με τα πίσω πόδια τους, βάζουν τα φωτεινά πόδια τους κάτω από τη κοιλιά τους και κλείνουν τα μάτια τους. 


Έτσι, φαίνονται σχεδόν εντελώς πράσινα, και καλά κρυμμένα ανάμεσα στα φυλλώματα.Έίναι σαρκοβόρα και τρώνε τριζόνια, σκώρους, μύγες και άλλα έντομα, και άλλα μικρά βατράχια. 

Αυτά τα όμορφα ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, οι οικολόγοι εργάζονται σκληρά για να αποτραπεί αυτό. Η φύση μπορεί πραγματικά να καταλήξει σε πραγματικά όμορφο παράδειγμα της άγριας ζωής, και αξίζει να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενιές.







ΠΗΓΕΣ: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...