Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

4/2/11

Πως επηρεάζουν τα λιπαρά τον εγκέφαλο;

Η χρόνια κατανάλωση μιας διατροφής υψηλής σε λιπαρά οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές τη χημεία του εγκεφάλου που μάλιστα μπορεί να συνδέεται άμεσα και με την δυσκολία απώλειας βάρους.





Αυτά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνεδρίαση των Νευροεπιστημόνων που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο και κατόπιν έρευνας σε ποντίκια, διαπιστώθηκε πως μια διατροφή υψηλή σε περιεκτικότητα λιπαρών, δημιουργεί εγκεφαλικές «αλλαγές» που σχετίζονται με την αίσθηση της ανταμοιβής και της ευχαρίστησης, κατ επέκτασιν και του «κύκλου» αύξησης βάρους.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ο τρόπος που λειτουργούν τα λιπαρά στον εγκέφαλό μας είναι παρόμοιος με αυτόν της κοκαΐνης και της ηρωίνης που κατά βάση «επηρεάζουν» τους τομείς που αφορούν στην ευχαρίστηση. 


Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την διάρκεια της μελέτης, όταν τα ποντίκια τρέφονταν με υψηλά λιπαρά για περισσότερο από έξι μήνες διαφοροποιήθηκαν ακόμα και τα γονίδια, που σχετίζονταν με την ανταμοιβή.


Με βάση αυτή την διαπίστωση λοιπόν, κατέθεσαν και τους φόβους τους σχετικά με την διαδικασία εκείνη που αυξάνει την επιθυμία για κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών αλλά και την αίσθηση ικανοποίησης ενός ατόμου που καταναλώνει πολλές λιπαρές τροφές.

Καταλήγοντας, τόνισαν πως μια τέτοια διατροφική συμπεριφορά θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες τόσο στην υγεία όσο και στην σοβαρή αντιμετώπιση δυσκολιών απώλειας βάρους και επαναφοράς σε μια υγιεινή διατροφή.
 myself

http://korkos.blogspot.com/2011/02/blog-post_5438.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...