Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

26/1/11

Τα ρεκόρ Γκίνες στον θαυμαστό κόσμο του Gaming

Ta Guinness World Records παρουσίασαν πρόσφατα σε μία νέα έκδοση τα ρεκόρ του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών για το 2011.

Το νέο βιβλίο παρουσιάζει όλες τις εντυπωσιακές επιδόσεις μεμονωμένων ανθρώπων ή ομάδων που δείχνουν πόσο μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο κόσμος του gaming σε όλον τον πλανήτη.

Χαρακτηριστικά από τα πιο ενδιαφέροντα ρεκόρ ξεχώρισαν τα εξής: 


Τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία gamer κερδίζει το 85χρονος John Bates, από το Wisconsin των ΗΠΑ. Ήταν διευθυντής σχολείου και δεν είχε παίξει κανένα παιχνίδι μέχρι τον Απρίλιο του 2009 που έλαβε ως δώρο το Nintendo Wii Sports. Κόλλησε έκτοτε με το Wii Bowling και έγινε τόσο καλός που έχει καταφέρει το υψηλότερο σκορ στο παιχνίδι (2.850 πόντους). Ο John παίζει και πραγματικό bowling, ενώ σημειώνει ότι οι βασικές αρχές του παιχνιδιού είτε αυτό γίνεται στον πραγματικό, είτε στον virtual κόσμο είναι οι ίδιες. 


Ο 9χρονος Ryota Wada από το Τόκιο είναι ο Μικρότερος Gamer που έχει καταφέρει ένα τέλειο σκορ ‘AAA’ Score στο παιχνίδι Dance Dance Revolution. Ο μικρός χορεύει από την πρώτη στιγμή που στάθηκε στα δυο του πόδια… Ο Μitsugu Kikai (25 ετών) πάλι από το Τόκιο, είναι εκείνος που έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από αντικείμενα του Super Mario (5,400 τεμάχια συνολικά). Το δωμάτιο του είναι ασφυκτικά γεμάτο με αντικείμενα του Super Mario, αφού ξεκίνησε τη συλλογή του από πολύ μικρή ηλικία. 


Η Annie Leung (26 ετών) από το San Francisco, California, είναι εκείνη που έχει επιτύχει το υψηλότερο σκορ στο Guitar Hero 3 ως Γυναίκα (789,349 πόντοι). 
Στο βιβλίο των gaming ρεκόρ περιλαμβάνονται και μερικά ακόμα αξιοσημείωτα, όπως το ότι ο Ryan Hart κατάφερε τις πιο πολλές νίκες έναντι ανθρώπων αντιπάλων στο Street Fighter IV (169 άτομα), ή το ότι ο Chris McGivern από το Sussex, έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας παιξίματος ενός Dance Game (άντεξε για 13 ώρες, 33 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα!). Ο δημοφιλής ηθοποιός Christopher Lee είναι και εκείνος γραμμένος στο βιβλίο των ρεκόρ, ως ο Μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που έχει δώσει τη φωνή του για ένα Videogame. Είναι πλέον 87 ετών και τον ακούμε στο Kingdom Hearts.


Το ρεκόρ βρωμολοχίας στο Gaming κέρδισε το Scarface του 2005, για το PS2 με πάνω από 5.000 διαφορετικές βρισιές, ενώ το ρεκόρ των ανθρώπων που έχουν συμμετάσχει σε ένα καραόκε παιχνίδι είναι ο εντυπωσιακός αριθμός των 10.490 στο Los Premios 40 Principales, στην Μαδρίτη.Το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Facebook δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Farmville, το οποίο έκανε την online εμφάνισή του τον Ιούνιο του 2009, με 60 εκατομμύρια ενεργούς… γεωργούς στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.


Στην ψηφοφορία για τον καλύτερο Videogame Χαρακτήρα όλων των εποχών ο νικητής δεν ήταν άλλος από τον Mario. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Link από το Legend of Zelda και στην τρίτη θέση ο super στρατιώτης Master Chief ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση 10 χρόνια πριν, στο “Halo: Combat Evolved”΄.

TECHPRESS.GR
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...