Τα 2/3 λοιπον απο το "Χοντρο" μας αποτελειται απο νερο.Το υπολοιπο 1 / 3 αποτελείται από νεκρά βακτήρια.Τα βακτηρια αυτα προέρχονται απο τους μικροοργανισμους που υπαρχουν στο εντερο μας και μας βοηθουν στην πεψη των τροφων. Το υπολοιπο 1 / 3 απο το "χοντρο" αποτελειται απο διαφορες αλλες ουσιες οπως πχ. κυτταρίνη, χοληστερόλη, ανόργανα άλατα -όπως τα φωσφορικά άλατα-, ζωντανά βακτήρια,πρωτεΐνη ,νεκρά κύτταρα και βλέννα από το τοίχωμα του εντέρου.
ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΝΕ ;
Η Βρωμα απο το "Χοντρο" ειναι αποτέλεσμα των προϊόντων της βακτηριακής δράσης μεσα στο εντερο μας που γινεται για την πεψη των τροφων. Τα βακτήρια παράγουν δύσοσμες ουσιες, και πλούσιες σε θειο οργανικές ενώσεις. Αυτές είναι οι ίδιες ουσιες που δίνουν την δυσοσμη μυρωδια και οταν αεριζομαστε.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕ ;
Το χρώμα προέρχεται κυρίως από την χολερυθρίνη, μια χρωστική ουσία που προκύπτει από την διασπαση των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος στο ήπαρ και το μυελό των οστών.Ο Μεταβολισμος (διασπαση) της Χολερυθρινης μεσα στο σωμα ειναι αρκετα περίπλοκη διασικασια, γι 'αυτό θα πω απλά ότι μερος από αυτην την ουσια καταλήγει στο έντερο, όπου τροποποιείται περαιτέρω με την βακτηριακή δράση που γινεται εκει.Το καφε χρώμα προέρχεται από τον σίδηρο των ερυθρων αιμοσφαιριων και την διασπαση της χολερυθρινης που δινει το καφε χρωμα .
ΠΗΓΗ: troktikaras.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου