Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

5/11/10

Ο άνθρωπος που σταμάτησε τα τανκς (video)

Πιστεύω οτι αυτή τη φωτογραφία την γνωρίζετε όλοι. Είναι απο αυτες που πέρασαν στην ιστορία. 


Έμεινε γνωστός σαν ο Άγνωστος Επαναστάτης, αυτό ήταν το παρωνύμιο που αποδόθηκε σε έναν αγνωστο άνδρα που έγινε διεθνώς διάσημος...
...φωτογραφιζόμενος μπροστά σε μια σειρά από τάνκς κατά τη διάρκεια της καθιστικής επανάστασης στην πλατεία Tiananmen το 1989 στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.




Η φωτογραφία λήφθηκε από τον Jeff Widener, και εκείνη την ίδια νύχτα μπήκε στον τίτλο εκατοντάδων εφημερίδων και περιοδικών παγκοσμίως. Ενώ τα τανκς πλησίαζαν σε παράταξη, έκανε χειρονομίες έτσι ώστε τα σταμάτησε . Σε απάντηση, το τανκ που ήταν επικεφαλής προσπάθησε να προχωρήσει, αλλά ο άνδρας το εμπόδιζε επανειλημμένα με τον τρόπο του, που δείχνει τεράστια αντοχή και δύναμη για αντίσταση.


Αλλά πέρυσι την 20η επέτειο της σφαγής της Τιεν Αν Μεν, μια φωτογραφία δώθηκε στη δημοσιότητα απο τους New York Times , που ηταν ξεχασμένη σαν αρνητικό σε κάποιο συρτάρι. 




Ο άνθρωπος σύμβολο εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος μετά τα επεισόδια . Η ταυτότητα του ανθρώπου παραμένει άγνωστη, αλλά αυτό που μας κάνει γνωστό η νεα φωτογραφία ειναι οτι ηταν στρατιώτης του κινεζικού στρατού.



ΠΗΓΗ: http://paratolmo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...