Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

3/11/10

O γάμος περνάει κρίση στα 10 χρόνια και 11 μήνες

Μπορεί τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια να νιώθουν ανακούφιση όταν καταφέρουν να σπάσουν το ‘’φράγμα της επταετούς φαγούρας’’ χωρίς προβλήματα και προστριβές, φαίνεται όμως ότι στην πραγματικότητα τα προβλήματά τους μπορεί να έχουν μόλις αρχίσει. 



Τα παντρεμένα ζευγάρια αρχίζουν να βαριούνται ο ένας τον άλλο μετά από 10 χρόνια και 11 μήνες, σύμφωνα με τους ερευνητές. 


Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι μετά τον πρώτο καιρό που όλα είναι ρομαντικά, η λάμψη σε ένα γάμο αρχίζει να χάνεται. Ακριβώς μετά από 10 χρόνια και 11 μήνες, η έρευνα δείχνει ότι ο ρομαντισμός έχει συχνά πεθάνει και οι σύζυγοι έχουν βαρεθεί την καθημερινή ρουτίνα τους. 


Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο γάμος τους έχει χάσει την λάμψη του, γιατί δεν τους ενδιαφέρει πλέον να βγαίνουν έξω μαζί ή να κάνουν ρομαντικές χειρονομίες. 


Το ένα πέμπτο των ζευγαριών δήλωσε ότι η σεξουαλική τους ζωή είχε φθάσει σε σημείο, που δεν τους προκαλεί πια κανένα ενθουσιασμό η σκέψη να κάνουν έρωτα με το σύντροφό τους. 


Και το 12 % δήλωσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που σύντροφός τους τους έκανε κάποιου είδους κομπλιμέντο. 


Η μελέτη, που έγινε σε 3.000 παντρεμένα άτομα, απέδειξε ότι έξι στους δέκα συζύγους συχνά αισθάνονται ότι έχουν ανάγκη κάποιος να τους ‘’υπενθυμίσει’’ γιατί παντρεύτηκαν το σύντροφό τους. 



«Δεν είναι και τόσο εύκολο να κάνει κάποιος ένα βήμα πέρα από την καθημερινότητά του και να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται λίγη προσπάθεια παραπάνω για να διατηρήσει το ρομαντισμό στο γάμο του», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ιστοσελίδας που διεξήγαγε την έρευνα. 



«Και το γεγονός ότι τα ζευγάρια μας ανέφεραν τη σεξουαλική τους ζωή όχι μία αλλά τρεις φορές στον κατάλογο με τους δέκα πιο σημαντικούς τομείς της σχέσης τους υποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πρώτους τομείς που υποβάλλεται σε ‘’δοκιμασία’’ μετά από κάποια χρόνια γάμου.» 



Πώς να ξεπεράσετε τη ‘’φαγούρα’’ 

Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για κάθε ζευγάρι, γιατί υπάρχουν πάντα οι σκέψεις για το τι θα μπορούσε να έχει πετύχει μέσα σε αυτή τη σχέση. Και οι δύο σύντροφοι αναπόφευκτα αισθάνονται ψυχολογική πίεση. 



Η καλύτερη στρατηγική για να ξεπεράσετε τη ‘’φαγούρα’’ είναι να επικοινωνήσετε σα ζευγάρι. Μην κλείνεστε στον εαυτό σας και μην σταματήσετε να μοιράζεστε υπό το φόβο ενός καβγά. Πολλά ζευγάρια θα διαπιστώσουν ότι η συμβουλευτική είναι χρήσιμη σε αυτό το σημείο στη σχέση τους. 



Αν αποφασίσετε να πάτε σε έναν ειδικό, να είστε έτοιμοι να αποδεχθείτε ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία. Οι περισσότεροι σύμβουλοι δεν είναι σε θέση να βρουν μια μαγική λύση αμέσως. Προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτά που λέγονται στη συνεδρία να προκαλούν εντάσεις μεταξύ σας. 



Το να χαμογελάτε συχνά και να ανακαλείτε τις παλιές καλές εποχές μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα συναισθήματα αποξένωσης που φέρνει η ‘’φαγούρα’’. 



Η κρίση μετά από κάποια χρόνια γάμου είναι τυπική. Στην πραγματικότητα συμβαίνει πολύ συχνά. Αν είστε αφοσιωμένοι στο γάμο σας, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τα όποια προβλήματα και να βγάλετε τη σχέση σας από το αδιέξοδο κάνοντας μιας νέα αρχή. 


ΠΗΓΗ: http://trelogaidouri
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...