Ένα ενδιαφέρον πείραμα εκτελέστηκε στη δεκαετία του 1940 χρησιμοποιώντας τον θάλαμο διαστολής νεφών του Wilson (Wilson expansion cloud chamber).Αυτός ο θάλαμος που γεμίζει με ένα αέριο ή ατμούς (συνήθως νερού), κανονικά χρησιμοποιείται για να ανιχνεύει την τροχιά ατομικών και υπο-ατομικών σωματιδίων.
Ο Δρ. R.A. Watters, διευθυντής του Ιδρύματος William Bernard Johnston για Ψυχολογικές Έρευνες στο Reno, της Νεβάδα, θεώρησε ότι η ανθρώπινη ψυχή ή αυτή των ζώων υπάρχει σε ένα «δια-ατομικό χώρο μεταξύ των ατόμων των ανθρώπινων κυττάρων”. Αποφάσισε να δοκιμάσει τη θεωρία χρησιμοποιώντας των θάλαμο νεφών [cloud chamber].
Μια μεγάλη ακρίδα τοποθετήθηκε στο θάλαμο και εξοντώθηκε με αιθέρα. Ακριβώς τη στιγμή του θανάτου, συνέβη διαστολή των υδρατμών που με τη σειρά της πυροδότησε μια φωτογραφική μηχανή που φωτογράφησε τη συμπυκνωμένη εικόνα. Συνολικά εκτελέστηκαν περίπου 40 πειράματα με βατράχια και λευκά ποντίκια.
Σύμφωνα με τον Watters, σε όλες τις δοκιμές όπου τα πλάσματα πέθαναν μόνιμα, ακόμα και μετά από 8 ώρες παρατήρησης, ένα «φαινόμενο σκιάς» εμφανίζονταν στο θάλαμο, ακολουθώντας το σχήμα του πλάσματος. Εντούτοις, αν το ζώο ξαναζωντάνευε, καμιά εικόνα συμπύκνωσης δεν εμφανίζονταν στη φωτογραφία.
Φωτογράφισε ο Watters την ψυχή αυτών των πλασμάτων; Συλλαμβάνεται η ψυχή πιο εύκολα σε ένα φιλμ καθώς εγκαταλείπει το σώμα (με κάποιο μικρό ποσό του υλικού κόσμου προσκολλημένο ακόμα σ’ αυτήν) απ’ ότι κάποια ώρα αργότερα;
Μια σύντομη προκλητική αποτίμηση των πειραμάτων ενός Γάλλου επιστήμονα, δείχνει καθαρά, πόσο εύκολα μπορούν να συμβούν στιγμιαίες ανακαλύψεις, και επίσης πόσο εύκολα μπορούν κατόπιν να χαθούν στο σκοτάδι.
Το 1856 ο Δρ. Jobard στο Παρίσι δήλωνε στο κατάπληκτο τύπο: «Κρατάω μια ανακάλυψη που με φοβίζει. Υπάρχουν δύο είδη ηλεκτρισμού· ο ένας, τραχύς και τυφλός παράγεται απ’ την επαφή μετάλλων και οξέων· ο άλλος είναι έξυπνος και διορατικός. Ο τραχύς … ακολουθεί τους Jacobii, Bonelli, και Moncal, ενώ ο έξυπνος ακολουθεί τους Bois-Robert, Thilorier, και Chevalier Duplanty.
Η ηλεκτρική σφαίρα ή σφαιρικός ηλεκτρισμός (σφαιρική αστραπή;) περιέχει μια σκέψη που παραβαίνει τον Newton (βαρύτητα;) και τον Mariotte ακολουθώντας τα δικά του καπρίτσια … έχουμε στα χρονικά της ακαδημίας χιλιάδες αποδείξεις της εξυπνάδας του χτυπήματος του κεραυνού … αλλά παρατηρώ ότι επιτρέπω στον εαυτό μου να γίνομαι αδιάκριτος. Λίγο ακόμα και θα είχα προδώσει το κλειδί που πρόκειται να μας αποκαλύψει το παγκόσμιο πνεύμα”.
Ποιες άλλες ενδεχομένως συνταρακτικές ανακαλύψεις βρίσκονται κρυμμένες και ξεχασμένες σε σκονισμένους τόμους σε εξίσου σκονισμένα βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες;
ΠΗΓΗ
http://apocalypsejohn
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου