Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

3/11/10

Γυναίκα: Πώς να κρατήσεις αναλλοίωτο το κραγιόν σου όλη μέρα!

Τελείωσε το κραγιόν σας; Ξεχάσατε να ψωνίσετε καινούργιο και πρέπει να μακιγιαριστείτε. Έχει μείνει λίγο κραγιόν όμως μέσα στον πάτο του σωληναρίου και δεν μπορείτε να το βάλετε στα χείλη σας. 


Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση;
Πάρτε μια μπατονέτα αυτιών και μαζέψτε όσο κραγιόν έχει μείνει μέσα στη συσκευασία. 



Αναμείξτε το με λίγη βαζελίνη ή λίγο λιπ γκλος και απλώστε το στα χείλη σας με ένα πινελάκι χειλιών. Έτοιμες! Δες πιο κάτω συμβουλές που θα σου δώσω για να έχεις το κραγιόν στα χείλη  σου αναλλοίωτο και λαμπερό όλη μερα!



Μην δοκιμάζετε ποτέ στα χείλη σας τα δείγματα, που υπάρχουν στα καταστήματα καλλυντικών. Τα δείγματα αυτά είναι γεμάτα μικρόβια. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε την απόχρωσή τους στις άκρες των δαχτύλων σας. Η απόχρωση της επιδερμίδας σε εκείνο το σημείο είναι σχεδόν η ίδια με αυτή που έχουν τα χείλια, σε αντίθεση με την επιδερμίδα στο εσωτερικό του καρπού.



Εφαρμόστε μολύβι χειλιών σε όλη την επιφάνειά τους ως βάση. Εάν περάσετε πρώτα τα χείλη σας με ένα μολύβι χειλιών ως βάση, τότε το κραγιόν σας θα διαρκέσει περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας έχει ανοιχτή απόχρωση, εφαρμόστε ένα ουδέτερο μολύβι.



Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκούρο περίγραμμα χειλιών με ανοιχτή απόχρωση κραγιόν. Το περίγραμμα των χειλιών χαρίζει ένα τέλειο αποτέλεσμα αλλά φροντίστε να ταιριάζει η απόχρωσή του με αυτή του κραγιόν σας ή του λιπ γκλος. Το σκούρο περίγραμμα με το ανοιχτό κραγιόν δίνουν ένα φτηνό και κακόγουστο αποτέλεσμα.(Όσο κι αν κάποτε ήτανε στη μόδα…)



Μην παραλείπετε το περίγραμμα των χειλιών σας. Χωρίς το απαραίτητο περίγραμμα, τα χείλη σας θα δείχνουν πασαλειμμένα.
Κρατήστε το κραγιόν μακριά από τα δόντια σας με ένα απλό τρόπο. Μόλις απλώσετε το κραγιόν στα χείλη σας, βάλτε τον δείκτη του χεριού σας στο στόμα και βγάλτε τον απότομα (σαν να βγάζετε φελλό από τη σαμπάνια).Το παραπανίσιο κραγιόν θα μείνει πάνω στο δάχτυλό σας και όχι στα δόντια σας.



Αφαιρέστε το παραπανίσιο κραγιόν από τα χείλη σας. Μόλις εφαρμόσετε το κραγιόν στα χείλη σας, πάρτε ένα κομμάτι χαρτομάντιλου και κλείστε το απαλά ανάμεσα στα χείλη σας. Όλο το παραπανίσιο κραγιόν θα μείνει στο χαρτομάντιλο και τα χείλη σας θα αποκτήσουν ένα πιο φυσικό χρώμα.
Χρησιμοποιείστε το κραγιόν σαν ρουζ. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το ρουζ όμως σαν κραγιόν.



Μπορείτε να κάνετε το περίγραμμα των χειλιών πριν ή και μετά την εφαρμογή του κραγιόν ή του λιπ γκλος. Μερικές γυναίκες προτιμούν να κάνουν το περίγραμμα των χειλιών τους πριν βάλουν κραγιόν, με το επιχείρημα ότι το φυσικό περίγραμμα των χειλιών διακρίνεται ευκολότερα. Προσωπικά, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό όταν το περίγραμμα γίνεται μετά την εφαρμογή του κραγιόν.



Όσο πιο μεγάλες σε ηλικία είστε, τόσο πιο κρεμώδη θα πρέπει να φαίνονται τα χείλη σας. Οι γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών θα πρέπει να αποφεύγουν τα ματ κραγιόν και τα γκλος και να προτιμούν κραγιόν με πιο κρεμώδη υφή.



Μην πετάτε ένα κραγιόν επειδή δεν σας αρέσει η απόχρωσή του. Όλοι οι μακιγιέρ θα συμφωνήσουν με αυτό: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο χρώμα, αναμειγνύοντας κραγιόν που δεν σας αρέσουν. 



Μπορείτε ακόμα να περάσετε πάνω στα χείλη σας ένα σκούρο μολύβι και μετά ένα κραγιόν που είναι υπερβολικά ανοιχτόχρωμο και που θα το πετούσατε επειδή δεν ταίριαζε με τα χρώματα του προσώπου σας.

Για σαρκώδη χείλη, σχηματίστε το περίγραμμα των χειλιών σας εξωτερικά του φυσικού τους περιγράμματος. Επιπλέον, προσθέστε λίγο λιπ γκλος στο μέσο του κάτω χείλους σας.



Διατηρήστε περισσότερο το λιπ γκλος σας τοποθετώντας μολύβι χειλιών ως βάση. Το λιπ γκλος είναι γνωστό ότι δεν μένει για πολύ στα χείλη. Εάν θέλετε να διαρκέσει περισσότερο, περάστε πρώτα τα χείλη σας με μολύβι. Έτσι, το λιπ γκλος θα βρει έδαφος για να κολλήσει και να παραμείνει σταθερό για περισσότερη ώρα.



Φωτίστε το λιπ γκλος σας. Εάν είστε από τις γυναίκες που προτιμούν το λιπ γκλοςαντί του κραγιόν και θέλετε να φωτίσετε το αποτέλεσμα, απλώστε πρώτα πάνω στα χείλη σας λίγο κονσίλερ και μετά προσθέστε το χρωματιστό σας λιπ γκλος.



Εάν σπάσει το κραγιόν σας μην το πετάξετε. Κάντε το εξής απλό κόλπο! Αφαιρέστε το τμήμα που έχει σπάσει με ένα χαρτομάντιλο και περάστε από κάτω του ένα αναμμένο σπίρτο ή έναν αναπτήρα, ώστε να λιώσει ελαφρώς το κραγιόν. Τοποθετήστε το και πάλι στη βάση του, περιστρέψτε το να κλείσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο, χωρίς το καπάκι, για μισή ώρα.



Φυλάξτε το κραγιόν σας στο ψυγείο. Θα διαρκέσει πολλές περισσότερες εβδομάδες.
Αποφύγετε τις πορτοκαλί, καφέ και κοραλλί αποχρώσεις κραγιόν. Κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται κιτρινισμένα.



Καμουφλάρετε τα κιτρινισμένα δόντια. Για να μην φαίνονται τα δόντια σας κιτρινισμένα, δοκιμάστε κραγιόν που περιέχουν απαλούς τόνους του μπλε. Οι τέλειες αποχρώσεις για αυτή την περίπτωση είναι το δαμασκηνί, το ροζ, το κόκκινο του κρασιού και το βιολετί.



Κρατήστε το κραγιόν σας μακριά από το ποτήρι σας. Περάστε διακριτικά τη γλώσσα σας πάνω από τα χείλη πριν τα ακουμπήσετε στο ποτήρι.
Κάνει καλή δουλειά! [Γιώτα Απουτέ sigmalive]

ΠΗΓΗ: womangr.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...