Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

4/11/10

Οι Τελευταίες Στιγμές του Χίτλερ : Η Αυτοκτονία

Η Φωτογραφία που βλέπετε δίπλα ειναι η τελευταία φωτογραφία οπου ο Φύρερ εικονιζεται ζωντανος στα συντρίμια της καγκελαρίας του Ράϊχ οπου βρισκόταν το καταφύγιό του.


Σε μια αναπαυλα των Βομβαρδισμων απο τους Ρωσους....
..... ο Χίτλερ βγήκε απο το καταφύγιο για να επιθεωρήσει την Κατάσταση.Μερικες ωρες αργότερα θα αυτοκτονούσε.


Η κατάσταση της υγείας του Χίτλερ όλο και χειροτερεύει με την εξέλιξη του πολέμου. Σύμφωνα με την επικρατούσα σήμερα αντίληψη, υπέφερε από πάρκινσον σε προχωρημένο στάδιο και από προϊούσα παραφροσύνη, διατηρούσε, όμως, την από πολλούς συγχρόνους του παρατηρημένη αυθυποβολή του.





ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Στις 19 Μαρτίου του 1945 δίνει τη διαταγή "Νέρων" για την καταστροφή των υποδομών του γερμανικού κράτους, κατά την υποχώρηση των μονάδων της Βέρμαχτ. Η διαταγή, όμως, αυτή δεν εφαρμόστηκε στην πράξη από τον Υπουργό Εξοπλισμού Άλμπερτ Σπέερ. 





Αυτή η διαταγή είναι απόλυτα σύμφωνη με τον τρόπο σκέψης του Χίτλερ, που εκφράζεται με την επιλογή «νίκη ή καταστροφή». Στον εχθρό δεν έπρεπε να αφεθεί παρά μόνο «καμμένη γη». Κατά τη γνώμη του, το μέλλον ανήκει πλέον στον λαό της ανατολής, ο οποίος αποδείχτηκε ισχυρότερος, ενώ οι Γερμανοί, λόγω της ήττας τους, έχασαν το δικαίωμα ύπαρξης.Δεν επρεπε να μεινει τιποτα ορθιο πίσω για τους συμμάχους.




ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Στις 22 Απριλίου 1945 ο Χίτλερ παθαίνει νευρική κατάρρευση όταν πληροφορείται, κατά τη διάρκεια του καθημερινού σχολιασμού της κατάστασης, στο υπόγειο καταφύγιο, κάτω από την Καγκελαρία στο Βερολίνο, ότι η επίθεση που είχε διατάξει για την άρση της πολιορκίας του Βερολίνου δεν είχε εκτελεστεί από τον Αρχηγό των μονάδων των Ες-Ες Στάινερ, γιατί την θεώρησε ανεφάρμοστη λόγω του συσχετισμού δυνάμεων. 





Ο Χίτλερ είπε ότι όλα πλέον χάθηκαν και ότι όλοι τον έχουν προδώσει, ακόμα και τα Ες-Ες. Άφησε ελεύθερο ένα μέρος του προσωπικού του και αρνήθηκε, παρά τις παρακλήσεις των Στρατηγών του να εγκαταλείψει το Βερολίνο. Διέταξε τον αρχιϋπασπιστή του να κάψει όλα τα προσωπικά του στοιχεία και έγγραφα, που βρίσκονταν στην Καγκελαρία και στο Καταφύγιο, καθώς και όσα βρίσκονταν στο Μόναχο.




Η ΔΙΑΘΗΚΗ

Στις 29 Απριλίου ο Χιτλερ καλει την προσωπικη του Γραμματέα και της υπαγορευει δυό διαθήκες μια Πολιτική και μια Προσωπική.
 Στην προσωπική διαθήκη αναφερεται στην Γυναίκα του την Ευα Μπράουν και στην επιθυμία της να τον ακολουθήσει στον Θανατο. 




Υπεραπίζεται την αποφασή τους να αυτοκτονήσουν για να αποφύγουν την Ντροπή της Αιχμαλωσίας. Δινει Εντολή να παραχωρηθεί η Περιουσία του στο Κομμα και αν δεν υπαρχει το Κομμα να δωθεί στο Κρατος. Στην Πολιτική του Διαθήκη ο Χιτλερ ρίχνει την ευθύνη του Πολέμου στους Αλλους και οχι σε αυτόν.




Υποστηριζει πως αυτός ηθελε την ειρηνη αλλα αναγκαστηκε να συρθεί σε πόλεμο.Καθιστά Υπευθυνους για την Ηττα της Γερμανίας τους Δειλούς και προδότες αξιωματούχους του.Ονομάζει διαδοχό του τον Γερμανό Ναυαρχο Ντάϊνιτς και στο τέλος υπαγορευει το απίστευτο : "Ο Γερμανικός Λαός οφειλει να κρατήσει σε ισχύ ολους τους φυλετικούς νόμους και να καταδιώξει αμειλικτα τους μεγαλύτερους εχθρούς και δηλητηριαστές ολων των Εθνών τους Εβραίους !"




ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Δύο θέματα κυριαρχούν στο καταφύγιο τις τελευταίες μέρες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: Πόσο κοντά είναι ο Κόκκινος Στρατός και ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος αυτοκτονίας. Επανειλημμένα ο Χίτλερ μοιράζει δηλητήριο σε αυτούς που παρέμειναν μαζί του στο Καταφύγιο και δεν τον εγκατέλειψαν.





Ο ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Στις 29 Απριλίου παντρεύεται τη σύντροφο της ζωής του Εύα Μπράουν . Την επόμενη μέρα, κατά τις 3.30, αυτοκτονούν με υδροκυάνιο.Το δηλητήριο ηταν τοποθετημένο μεσα σε μια ειδική γυάλλινη αμπούλα που εσπαζε στο στόμα.





Αυτήν την αμπούλα με το δηλητηριο σπάσαμε πρώτα με τα δόντια τους και στην συνέχεια κατάπιαν ο Χίτλερ με την Ευα Μπραουν. Συγχρόνως ο Χίτλερ βάζει και το πιστόλι στο στόμα του και πυροβολεί.Ενας Στρατηγός με τον οδηγό του και μερικούς στρατιώτες της προσωπικής του φρουράς καίνε τα πτώματα, τα οποία θάβονται αργότερα έξω από το καταφύγιο μέσα σε κρατήρα από βόμβα. 




Από εκεί θα τα πάρουν, λίγο αργότερα, οι Σοβιετικοί, οι οποίοι θα τα κρατήσουν σε μυστικό μέρος στην Ανατολική Γερμανία, κοντά στο Μαγδεμβούργο, μέχρι την δεκαετία του '70. Τότε, με διαταγή του αρχηγού του KGB Γιούρι Αντρόποφ, καταστρέφονται τελείως και απορρίπτονται στον ποταμό Έλβα. Παρόλ' αυτά διασώθηκαν το κρανίο και η οδοντοστοιχία του πτώματος, απ' όπου ο οδοντίατρος του Χίτλερ, μέσω προηγούμενης ακτινογραφίας, αναγνώρισε αργότερα την ταυτότητα του νεκρού (αποκαλύψεις από έρευνα περί το 1990)


αποσπάσματα απο Wikipedia / troktikara

troktikaras.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...