Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

23/11/10

Γυναίκα: Υποφέρεις από πόνους στη μέση;

Μήπως νιώθεις έντονο πόνο στην περιοχή της μέσης και βάζεις με το μυαλό σου τα χειρότερα; Κάτι η κακή στάση του σώματος σου ή οι ατελείωτες ώρες που περνάς μπροστά στον υπολογιστή, δε θέλει και πολύ μέχρι να αρχίσει η μέση σου να σε πονάει! 


Η τακτική άσκηση και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης για την πλάτη, τη σπονδυλική στήλη και τη μέση θα βοηθήσουν πολύ ώστε να απαλλαχτείς έστω και λίγο από τους πόνους που σε ταλαιπωρούν.

Αν έχεις χρόνιο πρόβλημα με την πλάτη σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς ένα ειδικό ή ένα γιατρό ο οποίος ως ειδικός επιστήμονας θα σου πει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις αλλά και θα σου δώσει πολύτιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχεις γενικά.

Προσπάθησε να γυμνάσεις όσο γίνεται τους μυς σου έτσι ώστε να δυναμώσεις το μυϊκό σου σύστημα και θα δεις ότι οι πόνοι της μέσης θα εξαφανιστούν. 


Οι κοιλιακοί αλλά και οι μυς της πλάτης “δουλεύουν” μαζί για να τονώσουν μυϊκά τη σπονδυλική σου στήλη. Η δύναμη και η ευλυγισία στους γοφούς, ”υποστηρίζουν” τη μέση και έτσι ξεχνάς μια για πάντα τι θα πειπόνοι μέσης.

Η κακή στάση σώματος- αν για παράδειγμα είσαι στη δουλειά τουλάχιστον 8 ώρες στο γραφείο σου και κάθεσαι “λάθος”, τότε δεν αποκλείεται να υποφέρεις από πόνους στην περιοχή της μέσης και της πλάτης ενώ ακόμη και όταν κοιμάσαι, αν είσαι “άτακτη” στον ύπνο και δεν κοιμάσαι σωστά - με αποτέλεσμα να μην είναι σε σωστή θέση η σπονδυλική σου στήλη και άρα να επιβαρύνεται η μεσούλα σου- το πιο πιθανό είναι όταν σηκωθείς από το κρεβάτι , η μέση σου να πονάει πολύ. 

Βάλε τη γυμναστική στην καθημερινότητα σου και προσπάθησε με τη βοήθεια ενός ανατομικού μαξιλαριού- θα βρεις αρκετά τέτοια στο εμπόριο- να εξασφαλίσεις σωστή στάση του σώματος.

Και μην ξεχνάς το βάρος σου: προσπάθησε να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου που πρέπει να είναι κοντά στο ιδανικό σου έτσι ώστε να μην επιβαρύνεις κι άλλο την πλατούλα σου. 


ΠΗΓΗ: olagiatingunaika
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...