Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

2/11/10

Είναι 20 ετών, παίζει τέλειο γκολφ και είναι... τυφλός!

Ο 20χρονος Jeremy Poincenot δεν είναι πλέον σε θέση να διαβάζει, να οδηγεί αυτοκίνητο ή ακόμα και να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω του, καθώς έχει χάσει το φως του εδώ και δυο χρόνια. 


Αυτό βέβαια που μπορεί να κάνει και μάλιστα με επιτυχία, είναι να χτυπήσει τη μικροσκοπική λευκή μπαλίτσα του γκόλφ και να την οδηγήσει με μεγάλη ακρίβεια σε μια ελαφρώς μεγαλύτερη από το κανονικό τρύπα, σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε τουρνουά γκόλφ ύστερα από έναν γεμάτο ένταση αγώνα, ανακηρύσσοντας τον ως τον καλύτερο τυφλό γκολφέρ του κόσμου.

Ο νεαρός φοιτητής από το Σαν Ντιέγο πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια η οποία ονομάζεται «κληρονομική οπτική νευροπάθεια του Leber» (LHON). Όλα συνέβησαν ξαφνικά, όταν το πρωινό πριν από την ημέρα της Γιορτής των Ευχαριστιών του 2008, ξύπνησε και παρατήρησε ότι δεν μπορούσε να δει καθαρά. Πηγαίνοντας στο γιατρό για ένα τυπικό ραντεβού για γυαλιά, ο γιατρός διαπίστωσε έναν ύποπτο όγκο στον εγκέφαλο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Jeremy πέρασε τις υπόλοιπες διακοπές του στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις ακολουθούσαν η μια μετά την άλλη αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν που οφείλεται η απώλεια της όρασης του 20χρονου φοιτητή.

Η Lissa Poincenot, μητέρα του Jeremy, ψάχνοντας στο Internet έπεσε πάνω στην ιστοσελίδα LHON.org και μόνο τότε κατάλαβε από τι ακριβώς έπασχε ο γιος της. Η συγκεκριμένη ασθένεια, αν και είναι κληρονομική, δεν είναι θεραπεύσιμη και μπορεί να προσβάλει μόνο έναν στους 50.000 ανθρώπους.

Για τους δυο πρώτους μήνες ο Jeremy, όπως εξομολογείται, έπεσε σε κατάθλιψη. Μια ημέρα παρακολούθησε στην τηλεόραση για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε χάσει τη γυναίκα του και τη μικρή του κόρη σε αεροπορικό δυστύχημα. Το γεγονός αυτό τον συγκλόνισε και τον έκανε να καταλάβει ότι «υπάρχουν και χειρότερα».

Έτσι, μόλις έξι μήνες μετά ο 20χρονος Jeremy έπιασε και πάλι τα μπαστούνια του γκολφ. Αυτός που τον βοήθησε ήταν ο πατέρας του Lionel, ο οποίος του περίγραφε με κάθε λεπτομέρεια την τρύπα, την απόσταση αλλά τον έβαζε και στη σωστή θέση για να πετύχει την μπάλα. Μαζί έπαιξαν για πρώτη φορά σε τουρνουά στο Τέξας, μετά στην Καλιφόρνια, ενώ τον Αύγουστο συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Τουρνουά Τυφλών Γκολφέρ στην Βρετανία όπου ο Jeremy κατέκτησε την πρώτη θέση.

Τώρα, ο 20χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής έχει βάλει ως στόχο να κερδίσει και το επόμενο τουρνουά στον Καναδά το 2012.
ΠΗΓΗ: protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...