Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

5/11/10

10 Τρόφιμα & Ποτά που γίνονται με πραγματικό χρυσό

Σύμφωνα με τα περιοδικά η τρέλα των τροφίμων, έχει να κάνει με την προσθήκη βρώσιμου χρυσού στα τρόφιμα και τα ποτά.

Απ' ότι φαίνεται τίποτα δεν είναι εκτός ορίων για τους δημιουργικούς Chefs σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να κάνουν τις πιο άγριες φαντασιώσεις τροφίμων που έχετε δει ποτέ. 



Τα περισσότερα απ' αυτά είναι πάρα πολύ όμορφα για να τα φάμε. Ο κατάλογος παρακάτω περιλαμβάνει μια σούπα, κοτόπουλο και σούσι, κρασί, γλυκό και ένα

καπουτσίνο, που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τον κατάλογο ενός ολοκληρωμένου δείπνου.




1.Σοκολάτα SundaeΈνας ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, δημιούργησε αυτό το παγωτό σοκολάτας στολισμένο με χρυσό 18 καρατίων (και άσπρα διαμάντια). Είναι φτιαγμένο ακόμα με ειδική σοκολάτα που κοστίζει 2.600 δολάρια ανά λίβρα. Παραγγέλλοντας αυτό το επιδόρπιο θα χρειαστείτε $ 25.000!





2. Πίτσα
Δεν είναι μόνο ότι αυτή η πίτσα ολοκληρώνεται με αστακό μαριναρισμένο με κονιάκ, χαβιάρι εμποτισμένο με σαμπάνια και vintage βαλσάμικο ξύδι, καλύπτεται με 24-καρατίων ψήγματα χρυσού! Αυτή η πίτσα πωλήθηκε για περίπου $ 4.200. Τα χρήματα πήγαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.




3. ΚρασίΑυτό το "Χρυσό" κρασί, έχει 24-καρατίων ψήγματα χρυσού. Είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ για $25 το μπουκάλι.




4. Bagel
Αυτό το $ 1.000 κουλούρι δεν είναι συνηθισμένη δημιουργία! Είναι καλυμμένο με λευκό τυρί κρέμα τρούφας και φύλλα χρυσού. Η Τρούφα υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακό, και όλοι γνωρίζουμε πως τα κορίτσια αγαπούν το χρυσό. Κάποιος θα είναι ο τυχερός απόψε!




5. Κοτόπουλο
Η Laura Santtini, Ιταλίδα συγγραφέας μαγειρικής, είπε: «Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και αυτός είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να καταστεί ένα γεύμα πιο λαμπερό." Απεικονίζεται εδώ με το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με χρυσό.





6. Τούρτα
Ένα κομμάτι τούρτα $ 2.500, φτιαγμένο με χρυσό και διαμάντια. Νομίζω ότι θα ήταν περίπου $ 500 ένα δάγκωμα, σωστά; Αν θέλετε να αγοράσετε ολόκληρο το κέικ, θα σας κοστίσει $ 20.000!




7. Sushi
Ο Chef Angelito Araneta, από τις Φιλιππίνες, που συμβαίνει επίσης να είναι ο ίδιος τύπος που δημιούργησε το κέικ παραπάνω, πρέπει να έχει κόλλημα πραγματικά με το χρυσό και τα διαμάντια. Επίσης, δημιούργησε αυτό το σούσι που καλύπτεται από χρυσό και διαμάντια, το οποίο πωλεί για $ 2.750 τα 5 τεμάχια!





8. Καπουτσίνο
Αυτό το καπουτσίνο είναι πασπαλισμένο με 24-καράτια χρυσό αντί για κανέλα. Μόλις 25 δολάρια το φλιτζάνι, νομίζω ότι μπορείτε να απολαύσετε αυτό το μικρό κύπελλο της πολυτέλειας!





9. Χαβιάρι
Δεν έχουμε πολλά να πούμε γι' αυτό το χρυσό χαβιάρι εκτός από το ότι αυτό το itty-Bitty βάζο (2,6 oz.) θα σας κοστίσει περίπου $ 200.




10. Σούπα
Αυτή η σούπα σελινόριζας με 24-καράτια χρυσό γαρνίρισμα δημιουργήθηκε από τον Wolfgang Puck, έτσι πρέπει να είναι νόστιμη. Η σούπα αυτή σερβιρίστηκε σε διασημότητες στα βραβεία της Ακαδημίας λίγα χρόνια πριν.

Πηγή: http://krasiagr,,,,,,,seleo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...