Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

24/10/10

Συνδέσεις internet με ταχύτητες που τρομάζουν!!

Θα θέλατε να μπορείτε να κατεβάζετε κινηματογραφικές ταινίες υψηλής ανάλυσης κυριολεκτικά στο λεπτό; 


Πλέον, μπορείτε!! 


Oχι, βέβαια από την Ελλάδα αλλά από το μακρινό...
Χονγκ Κονγκ, από τη Νότια Κορέα ή από την πόλη Τσατανούγκα στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών. 


Αυτές είναι οι περιοχές του πλανήτη με τις ταχύτερες ευρυζωνικές συνδέσεις παγκοσμίως. 


Συγκεκριμένα, το δίκτυο οπτικών ινών της Τσατανούγκα άρχισε από τις 13 του Σεπτέμβρη να προσφέρει στις επιχειρήσεις καθώς και στα νοικοκυριά της πόλης ευρυζωνικές συνδέσεις με ταχύτητα λήψης 1 Gbps ή αλλιώς 1.000 Μbps (όπερ σημαίνει 200 φορές γρηγορότερες από την αντίστοιχη αμερικανική μέση τιμή).



Τα επόμενα χρόνια


Με απίστευτες δυνατότητες ακόμα και για τον πλέον φανατικό downloader, οι εν λόγω συνδέσεις προβλέπεται να έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ μέσα στα επόμενα περίπου δέκα χρόνια. 


Συγκριτικά, στην Ελλάδα η μέση ταχύτητα λήψης (download speed) σήμερα δεν ξεπερνά τα 7,38 Μbps (άντε, στην καλύτερη περίπτωση, να πιάσει τα 34,74 Μbps), ενώ στη Νότια Κορέα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ευρυζωνική δικτύωση, αυτή «φλερτάρει» με τα 35,15 Μbps. 


Βέβαια, όσο υψηλότερες είναι οι επιδόσεις τόσο υψηλότερο είναι και το οικονομικό τίμημα που τις συνοδεύει. 


Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Τσατανούγκα, οι συνδέσεις του 1 Gbps κοστίζουν επί του παρόντος 350 δολ. (251 ευρώ) μηνιαίως έκαστη. 


Πίσω στα καθ' ημάς, η Ελλάδα, με μέση ταχύτητα download τα 7,38 Μbps και αντίστοιχη upload τα 0,89 Μbps, φέρεται, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Speedtest.net, να βρίσκεται στην 47η και στην 89η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ταχυτήτων download και upload, αντίστοιχα.



http://24gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...