Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

23/10/10

Ερωτικά ραβασάκια!!

Ένας πρωτότυπος κώδικας που είχε επινοήσει ένας Βρετανός αξιωματικός για να επικοινωνεί πρίν από τον πόλεμο με τις πολλές ερωμένες του χρησίμευσε για να περνάει πληροφορίες στην πατρίδα του, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του σε γερμανικό στρατόπεδο.

Ο γνωστός Βρετανός αξιωματικός που κρατούνταν αιχμάλωτος από Ναζί στο Colditz κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, Captain Pat Reid, αποκαλύφτηκε ότι είχε επινοήσει έναν πρωτότυπο και άκρως παρακινδυνευμένο τρόπο να μεταφέρει ερωτικά γράμματα σε μία σειρά από ερωμένες του.


Ο Captain Pat Reid, χρησιμοποιούσε έναν δικό του κώδικα για να αποδίδει ερωτικά νοήματα στα ραβασάκια και κωδικοποιημένα όπως ήταν, τα μετέφερε στον επιθυμητό παραλήπτη. Μάλιστα, ο Βρετανός αξιωματικός του Στρατού και μηχανικός διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με πολλές γυναίκες στην Αγγλία.


Πριν από τον πόλεμο που κρατούσε επαφή μαζί τους, δεν κατόρθωσε καμία να μάθει για την ύπαρξη της άλλης. Αλλά και κατά τη διάρκεια της κράτησής του, χρησιμοποιώντας απλά κωδικοποιημένα γράμματα αγάπης, δεν κατόρθωσε και πάλι να γίνει αντιληπτός.


Μάλιστα, συνέχισε να χρησιμοποιεί τον κωδικό γραφής, ακόμα και όταν μεταφέρθηκε σε νέο γερμανικό στρατόπεδο υψηλής ασφάλειας.


"Ο Pat ήταν αρκετά γυναικάς στα νιάτα του”, δήλωσε ο επιστήθιος φίλος του Brian Degas και συν-δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς Colditz, η οποία βασίζεται σε αναμνήσεις.


"Συνήθιζε να επικοινωνεί με τις παλιές του φίλες με κωδικοποιημένα λόγια και όταν πήγε στην Colditz, συνέχισε να επικοινωνήσει με την κοπέλα του με τον ίδιο απλό κώδικα".


Δύο από τους συγκρατουμένους του, Ντικ Howe και Rupert Barry, συνειδητοποίησαν ότι αν μπορούσε να γίνει ο κώδικας πιο εξελιγμένος, ίσως μπορούσαν τότε να επικοινωνούν με το Λονδίνο και να διαθέτουν στρατιωτικές πληροφορίες.
Ο Pat έγραφε με κωδικούς ερωτικά γράμματα, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, ενώ άλλοι αιχμάλωτοι πολέμου έκαναν το ίδιο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με τη σειρά τους οι κοπέλες απαντούσαν μέσω του M19, τμήμα του Γραφείου Πολέμου.



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...