Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

2/10/10

Ο δρυϊδισμός αναγνωρίσθηκε ως θρήσκευμα

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τους απανταχού παγανιστές… Ο δρυϊδισμός, ένα κελτικό θρησκευτικό δόγμα που δοξάζει τα πνεύματα της φύσης, αναγνωρίσθηκε ως θρήσκευμα στη Βρετανία. 

Γεννημένο στην Μεγάλη Βρετανία, το κίνημα έχει απλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως στη Γαλλία και στην Ολλανδία και σήμερα αριθμεί κάποια εκατ. πιστούς σε όλον τον πλανήτη.

Το Δίκτυο Δρυϊδών (Druid Network), μία οργάνωση που αντιπροσωπεύει τους προσήλυτους του δρυϊδισμού σε όλον τον κόσμο, περιεβλήθηκε του καθεστώτος της αγαθοεργίας ως θρησκευτική οργάνωση, που της απένειμε η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων (Charity Commission).

Στην απόφασή της, η Επιτροπή εκτιμά πως το Δίκτυο Δρυϊδών ιδρύθηκε επί τη βάσει αποκλειστικώς των αγαθοεργών σκοπών υπέρ της προώθησης της θρησκείας και εντός του πλαισίου του γενικού συμφέροντος». Με αυτή την απόφαση το Δίκτυο μπορεί εφεξής να χαίρει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος.


Ενημερωτικά να πούμε ότι ο δρυϊδισμός κηρύσσει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Αν και η ανακήρυξή του ως «θρησκεία» συναντά την αντίδραση ορισμένων οπαδών του, καθότι προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα», τα μέλη της δρυϊδικής κοινότητας τιμούν ως θεότητες φυσικά φαινόμενα, όπως ο κεραυνός, ο ήλιος και η Γη, καθώς και τα πνεύματα που εγκατοικούν στα βουνά και στα ποτάμια.



ΠΗΓΗ:  newsbeast
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...