Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

25/10/10

Οι καλύτερες μαζορέτες είναι οι άνδρες..

«Greek Drops» (enet.gr)

Το ξέρετε ότι ακόμη και σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια των 50% των μαζορέτων είναι άνδρες; 

Όπως μάθαμε στους αγώνες της εθνικής Τουρκίας ,που παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν δεν εμφανίστηκαν μαζορέτες. Προφανώς,
κρίθηκε ότι δεν ήταν σωστό η γυναίκα του να είναι με μαντίλα και οι μαζορέτες  με κιλοτάκια...

Για ιστορικούς λόγους σας πληροφορούμε ότι οι μαζορέτες ξεκίνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1880. Το πανεπιστήμιο Πρίνστον, θεωρείται ότι ξεκίνησε τις οργανωμένες φωνές φοιτητών για να στηρίξουν την ομάδα του  φούτμπολ. 

Τελικά το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης οργάνωσε μια ομάδα,η οποία συστηματικά ενθάρρυνε τους παίκτες. Πίστευαν,ύστερα από σχετική διατριβή ενός φοιτητή, ότι από ψυχολογικής άποψης τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα,αλλά έκαναν λάθος καθώς η ομάδα έχασε τα πιο πολλά παιχνίδια.

Βέβαια τότε  οι μαζορέτες  ήταν άνδρες ,οι όποιοι φώναζαν πιο πολύ από τις γυναίκες. Το 1920 εμφανίστηκαν κοπέλες οι οποίες έκαναν στα διαλλείματα γυμναστικές επιδείξεις με πυραμίδες και ακροβατικά τα οποία διασκέδαζαν τους φιλάθλους. Οι  παράγοντες διαπίστωσαν, ότι το θέαμα άρεσε στον κόσμο που πήγαινε στο γήπεδο για να διασκεδάσει κι όχι για να τα σπάσει. Συγχρόνως αναδεικνύονταν και το γυμναστικό τμήμα του κάθε πανεπιστήμιου. Άλλωστε για να γίνει μια κοπέλα μαζορέτα ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία κι απαιτείται πολύ και σκληρή δουλειά.

Η μόδα έφτασε και στην Ευρώπη που μιμήθηκε κάτι το οποίο δεν ανήκει την κουλτούρα της. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι μαζορέτες είναι κομμάτι του αθλητικού τμήματος ενός ιδρύματος. Είναι συμφοιτήτριες των αθλητών και η συμμετοχή τους στην ομάδα είναι τίτλος τιμής. Στο ΝΒΑ έγιναν πολλά σκάνδαλα με σχέσεις αθλητών και πλέον έχει απαγορευθεί ακόμη και να τους μιλάνε. 

ΠΗΓΗ:  mixanitouxronou
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...