ΛΟΝΔΙΝΟ Το ταπεινό κόκκινο ξερό κρεμμύδι, το οποίο αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά των πιάτων της μεσογειακής κουζίνας, βοηθά στην απομάκρυνση της «κακής» LDL χοληστερόλης από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα ......
.......συντελεί στη διατήρηση της «καλής» ΗDL χοληστερόλης που αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι τάισαν χάμστερ που ακολουθούσαν πλούσια σε χοληστερόλη διατροφή με κόκκινο κρεμμύδι.
Συγκεκρι- μένα, οι ερευνητές είδαν ότι έπειτα από οκτώ εβδομάδες κατανάλωσης ξερού κρεμμυδιού τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης των ζώων εμφάνισαν μείωση 20% κατά μέσο όρο. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα ωστόσο δεν εμφανίστηκε μείωση των επιπέδων της «καλής» ΗDL χοληστερόλης.
Ο επικεφαλής της μελέτης Ζεν Γιου Τσεν από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι η μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά την αλληλεπίδραση των κόκκινων κρεμμυδιών με τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. «Τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιοπάθειας»σημείωσε ο ερευνητής.
Η κατανάλωση ξερού κρεμμυδιού έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, ακόμη και του καρκίνου.
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Σελίδες
ΕτικΕτες
Αθλητικά
Ανέκδοτα
Αστεία κείμενα
Βιογραφίες cin
Βιογραφίες mus
Γενικά
Γιατι;
Γυναίκα
Διάγορα video mus
Διατροφή
Διάφορα cin.
Διάφορα Video
Επιστήμη
Ιατρική-Υγεία
Ιστορία του/της
Μορφές
Ξέρατε ότι...
Παιδί
Παράξενα
Περίεργα Τοπία
Περίεργοι άνθρωποι
Σεξ Σχέσεις
Σπαζοκεφαλιές
Τεχνολογία
ΤΧΤ με νόημα
Φράσεις και Προέλευση
Φρέσκα
Χριστούγεννα
Funny Photo
Funny Video
Photo με νόημα
Quiz
Video με νόημα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου