Η σκέψη δεν είναι νέα, αφού και στη δεκαετία του ’60 είχε δοκιμαστεί μέσα σε μια αίθουσα κινηματογράφου μια παρόμοια μέθοδος ώστε να χαρίζει στο κοινό την απόλαυση των μυρωδιών από φαγητά ή τροπικά νησιά με παραλίες.
Δυστυχώς τότε οι προσπάθειες είχαν αποτύχει κι αυτό γιατί οι οσμές ήταν βαριές και διαρκούσαν πάρα πολύ. Η νέα ιδέα όμως που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της έχει ξεπεράσει όλα αυτά τα παλιά προβλήματα και θα είναι πιο προσεγμένη όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής Κενίτσι Οκάντα του πανεπιστημίου Κέιο του Τόκιο.
Τα αρώματα θα είναι τέσσερα αλλά αναμειγνυόμενα μεταξύ τους θα μας χαρίζουν μια μεγάλη γκάμα απολαυστικών μυρωδιών. Αυτό που πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν είναι η συσχέτιση των αρωμάτων με την εικόνα ώστε να μην αποκλείει σχεδόν καθόλου από το επιθυμητό αποτέλεσμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου