Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

16/10/10

£100,000 το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο

Το Dalmore Trinitas 64 Whiskey πουλήθηκε πάνω από 100.000 Λίρες Αγγλίας! 

Το πρώτο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο που έσπασε το φράγμα τιμής των έξι ψηφίων, κυκλοφόρησε χθες από το αποστακτήριο Dalmore και είναι πλέον το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο.... 


Το Dalmore έχει πουλήσει δύο φιάλες για £ 100.000 - περίπου 160.000 δολάρια ΗΠΑ την καθεμία. Το 64 χρονών Trinitas, ονομάστηκε έτσι επειδή υπάρχουν μόνο τρεις φιάλες που παρήχθησαν, και η μία αγοράστηκε από έναν φαν του ουίσκι πολυτελείας στις ΗΠΑ και η δεύτερη από έναν διάσημο επενδυτή ουίσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τρίτη φιάλη θα πουληθεί στο ουίσκι Show στο Λονδίνο στο τέλος Οκτωβρίου.....


Το Trinitas περιέχει μερικά από τα σπανιότερα και πιο παλιά αποθέματα ουίσκι στον κόσμο. Η Dalmore λέει ότι κάποια από τα ουίσκι που χρησιμοποιήθηκαν στο blend, έχoυν ωριμάσει, στο αποστακτήριο στις ακτές της Cromarty Firth για περισσότερα από 140 χρόνια. Το νεαρότερο ουίσκι που χρησιμοποιήθηκε είναι 64 ετών και αποστάχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1940.


Το Dalmore Trinitas 64 εμφιαλώθηκε σε τρεις ειδικά κατασκευασμένες χειροποίητες, από φυσητό κρύσταλλο καράφες που διαθέτουν το κεφάλι του ελαφιού, σύμβολο του αποστακτηρίου, ένα χαραγμένο φύλλο στο λαιμό της φιάλης και την υπογραφή του Richard Paterson(master blender). Και τα δύο είναι χειροποίητα σε ασήμι από βραβευμένα κοσμηματοπωλεία. 


Κάθε φιάλη έρχεται με μία χειροποίητη κασετίνα από αγγλική δρυ και έβενο καπλαμά και το καθένα πήρε πάνω από 100 εργατοώρες για την κατασκευή. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν ένα κρυφό συρτάρι το οποίο περιέχει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας, υπογεγραμμένο από τον Richard Paterson και μια μοναδική κλειδαριά και κλειδί που δημιουργήθηκε από τους Brahma, τους παλαιότερους κλειδαράδες του Λονδίνου.

krasiagr.blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...