Οι ετικέτες στα κρασιά, τα ουίσκι, τα τσίπουρα κλπ, αναφέρονται στην ισχύ του οινοπνεύματος με τις λέξεις "βαθμός" ή ποσοστό οινοπνεύματος.
-Από που προέρχεται ο όρος "βαθμός";
O όρος βαθμός καθιερώθηκε το δέκατο έβδομο αιώνα, όταν οι άνθρωποι βαθμολογούσαν, ή έλεγχαν την περιεκτικότητα των ουίσκι σε οινόπνευμα, βρέχοντας μπαρούτι με το ουίσκι και βάζοντάς του φωτιά!
Αν η φωτιά ήταν αργή και ομαλή, αυτό έδειχνε ότι το ουίσκι είχε το επιθυμητό ποσοστό του 50% σε οινόπνευμα. Αν το ποτό ήταν νερωμένο, η φλόγα τρεμόσβηνε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου