Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

4/8/10

Ακούει τα πάντα...


Με μια συσκευή που κοστίζει μονό περίπου 1000 ευρώ μπορεί πλέον κάποιος να υποκλέψει κινητά τηλέφωνα. Αυτό ισχυρίζεται ένας Αμερικανός χάκερ ο οποίος παρουσίασε την συσκευή σε συνέδριο στο Λας Βέγκας, σε 1.000 συνέδρους.


Πρόκειται για τον ερευνητή σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών Κρις Πέιτζετ. Ο Πέιτζετ ανάδειξε τις αδυναμίες του GSM και έδειξε πώς μπορούσε να υποκλέπτει άνετα τις τηλεφωνικές συνομιλίες των άλλων χάκερ που συμμετείχαν στο συνέδριο.


Ο χάκερ ελπίζει ότι με την έρευνά του θα επιταχύνει την υιοθέτηση νέων προδιαγραφών ασφαλείας στην κινητή τηλεφωνία.


Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ τον είχαν προειδοποιήσει να μην κάνει την επίδειξή του, καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τους νόμους περί υποκλοπής. Όμως ο χάκερ συμβουλεύτηκε τους δικηγόρους του και προχώρησε ακάθεκτος, χωρίς να συλληφθεί.


Η συσκευή του "ξεγελά" τα κινητά τηλέφωνα ότι είναι νόμιμη κεραία δικτύου κινητής τηλεφωνίας, με συνέπεια να διοχετεύουν την κλήση μέσω αυτής, με συνέπεια στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός απλού φορητού υπολογιστή, να υποκλέπτονται εύκολα. Το υλικό για την κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο.


Η Ένωση Κατασκευαστών GSM, από την πλευρά της, δήλωσε με ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν διάφορα εμπόδια για να πραγματοποιηθεί μια υποκλοπή σαν αυτή που έδειξε ο Πέιτζετ, όπως ότι ο σταθμός βάσης του χάκερ πρέπει να βρίσκεται πολύ κοντά στο κινητό-στόχο, καθώς επίσης ότι μόνο εξερχόμενες κλήσεις μπορούν να υποκλαπούν, ενώ οι εισερχόμενες δεν έχουν πρόβλημα.




http://news247.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...