Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

10/8/10

Πως να αποφύγετε τη σαλμονέλα στο ψυγείο.


Μη νομίζετε πως επειδή βάλατε τα τρόφιμα στο ψυγείο πως είναι και ασφαλή. Μπορούν κάλλιστα να μαζευτούν βακτηρίδια και μάλιστα η γνωστή σαλμονέλα, να τα φάτε και το λιγότερο που θα πάθετε, θα είναι να καταλήξετε στο νοσοκομείο.

Γι' αυτό δώστε προσοχή στο πως βάζετε τα τρόφιμα στο ψυγείο

- Κατ' αρχήν, βάζουμε τα τρόφιμα σε πλαστικό σακουλάκι που το κλείνουμε ΚΑΛΑ και σε θερμοκρασία όχι πάνω από 8 βαθμούς

- Τα λαχανικά και τα παράγωγά τους σε 4-6 βαθμούς

- Τα φρέσκα φρούτα 7-10 βαθμούς

- Ψάρια, μαγειρεμένα φαγητά, κρέατα 0-4 βαθμούς

Εννοείται πως άλλη θερμοοκρασία επικρατεί στις πάνω σχάρες άλλη στις κάτω.....

Μάθετε να τοποθετείτε σωστά ότι πρόκειται να βάλετε στο στομάχι σας, αν δεν θέλετε να έχετε δυσάρεστες συνέπειες.... και βέβαια, το ψυγείο το καθαρίζουμε, γιατί σε πολλά βακτηρίδια αρέσει το κρύο.... όπως και τα φαγητά σας

* Η εικόνα, σας δίνει κάπως μία ιδέα για το που πρέπει να τοποθετούνται τα τρόφιμα στο ψυγείο


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...