Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

10/4/11

"Νεκρό" ελεφαντάκι - έμβρυο, γεννήθηκε ολοζώντανο! (video)

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου Taronga στην Αυστραλία, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν το ελεφαντάκι που θεωρούσαν νεκρό, να γεννιέται κανονικότατα και να χαίρει άκρας υγείας!


Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, ο κτηνίατρος του πάρκου είχε με μεγάλη λύπη διαπιστώσει πως η εγκυμονούσα ελεφαντίνα είχε "χάσει" το μικρό της, λίγο πριν αυτό έρθει στον κόσμο. Κατα την εξέταση, διαπιστώθηκαν όλα εκείνα τα σημάδια που αποδείκνυαν ότι το έμβρυο ήταν νεκρό μέσα στη μήτρα της μητέρας του!

"Δυστυχώς το ελεφαντάκι δεν τα κατάφερε καθώς η θέση που πήρε μέσα στην κοιλιά της ελεφαντίνας ήταν μοιραία για τη ζωή του. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει παρόμοια κατάσταση", είχαν ανακοινώσει οι εκπρόσωποι του πάρκου. Δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη των ελεφάντων διαρκεί 22 ολόκληρους μήνες - σχεδόν δύο χρόνια!-, πλήθος επισκεπτών περίμενε με ανυπομονησία το χαρμόσυνο γεγονος.

 "Το έμβρυο ήταν εντελώς ανάποδα μέσα στη μήτρα με το πρόσωπό του γυρισμένο προς τα κάτω. Το φυσιολογικό είναι να βγαίνουν πρώτα τα πίσω πόδια κατά τον τοκετό. Υποθέτουμε ότι αυτό επέφερε το θάνατο", είχαν συμπληρώσει

Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για να αφαιρέσουν από την ελεφαντίνα το νεκρό μωρό της, οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου είδαν ξαφνικά το ελεφαντάκι να βγαίνει από τη μαμά του και να χαίρει άκρας υγείας! πρώτη τους αντίδραση ήταν να μιλήσουν για "θαύμα".

Οι πιο ψύχραιμοι εξέφρασαν την άποψη ότι προφανώς η "μητέρα-φύση" βοήθησε την τελευταία στιγμή το ζωάκι να γυρίσει στην κανονική του θέση. Οι κτηνίατροι απαντούν πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και σπάνιο και επιμένουν πως το ζωντανό δεν είχε κανένα σημάδι ζωής μια μερα πριν!



ΠΗΓΗ: .pyles.tv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...