Change Text Size
Small Medium Large Larger Largest

22/3/11

Θρησκείες υπό εξαφάνιση

Να εξαφανιστούν τείνουν οι θρησκείες σε εννέα χώρες βάσει στοιχείων έρευνας. Αυξάνονται σταδιακά οι άθεοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό άθεων καταγράφεται στην Τσεχική Δημοκρατία


Μελετητές εκφράζουν την εκτίμηση πως οι θρησκείες τείνουν να εξαφανιστούν σε εννέα χώρες, ενώ στα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν αποτυπώνεται σταδιακή αύξηση του αριθμού των άθεων.

Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θρησκείες θα "πεθάνουν" σε αυτές τις εννέα χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Καναδάς, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Ελβετία).

Σε έναν μεγάλο αριθμό σύγχρονων κοσμικών δημοκρατιών υπάρχει μία τάση να αυτοπροσδιορίζονται οι άνθρωποι ως μη συνδεδεμένοι με τη θρησκεία.

Το ποσοστό αυτό, όπως σημείωσε ο Richard Wiener, είναι στο 40% στην Ολλανδία, ενώ το υψηλότερο, 60%, παρατηρήθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία.

Ο Daniel Abrams, ένας από τους ερευνητές, είχε εφαρμόσει το 2003 ένα παρόμοιο σύστημα μέτρησης για να θέσει μία αριθμητική βάση πίσω από τη μείωση των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών του κόσμου.

"Μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει μεγαλύτερη χρήση των ισπανικών έναντι της "νεκρής" γλώσσας quechuan στο Περού. Αντίστοιχα υπάρχει και η δυνατότητα να αποτελεί κάποιος μέλος μίας θρησκείας ή όχι", σημείωσε ο Richard Wiener.

ΠΗΓΗ: news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...